Новини ресторанів: McDonald’s, Milk Bar, Євразія, Eshak, Eastman та інші
Перший McDonald’s, який працює на сонячній енергії, Milk Bar в ЦУМ, Євразія в ТРЦ Retroville, Eshak на Теремках та нші.
Перший ресторан McDonald’s на сонячних панелях
Компанія McDonald’s відкрила в американському штаті Флорида ресторан, який використовує енергію з відновлюваних джерел, – повідомляє Delo.ua з посиланням на designboom. За інформацією видання, ресторан площею 745 кв. м має дах V-подібної форми. Він покритий сонячними панелями, які зможуть генерувати 704 700 кВт\г щороку. Всього на будівлі розміщено 1740 кв. м фотоелектричних панелей і 447 кв. м інтегрованих фотоелектричних панелей зі склінням, а 25 автономних ліхтарів для парковок допомагають компенсувати понад 9000 кВт\г на рік.
На зовнішніх стінах ресторану, площа яких становить 158 кв. м, висаджені рослини. Вони потрібні для того, щоб очищати повітря і утримувати воду. Протягом 65% днів у році в закладі працює природна вентиляція, а автоматичні вікна-жалюзі реагують на датчики вологості та температури повітря, які спрацьовують, коли потрібно включити кондиціонер.
До 2030 року корпорація планує зменшити власні викиди парникових газів на 36%, в порівнянні з показниками 2015 року.
Milk Bar в ЦУМ
На 7-му поверсі київського ЦУМ відкрився ресторан Milk Bar TSUM. Як повідомила RAU прес-служба Центрального універмагу, гостей очікує розширене меню з вже улюбленими та зовсім новими блюдами, серед яких TSUM Burger, десерти, коктейлі та, звісно, простора, утопаюча в зелені, тераса з краєвидом на Хрещатик.
Меню нового Milk Bar відрізняється від меню існуючих ресторанів сім’ї, в ньому можна знайти піцу, Fig&Pig з інжиром, помідорний салат і Кі Лайм з соусом із маракуї та інше. У дизайні нового закладу збережені основні впізнавані елементи стилю та фірмовий блакитний колір.
Milk Bar TSUM – це вже третій заклад в родині Milk Bar і четвертий проект у сім’ї ресторанів, серед яких Dogs&Tails і Good Girl. Milk Bar TSUM чекає всіх гостей щодня з 10:00 до 23:00.
Євразія в ТРЦ Retroville
1 жовтня в столичному ТРЦ Retroville відкрився 2-поверховий ресторан Євразія. Як повідомляє мережа, в закладі розміщені три банкетні зали і два караоке-зали на 10 місць кожний. Також планується відкриття великої дитячої кімнати з триповерховим лабіринтом.
Інтер’єр ресторану виконаний у стилі Loft з темними кольорами та доповнено широкими панорамними вікнами. Окрім страв японської та європейської кухні, в меню можна скуштувати піцу.
Eastman на Великій Васильківській в Києві
У Києві за адресою вулиця Велика Васильківська, 85/87 почав роботу новий ресторан Eastman. Як повідомляє НВ, це новий проект мережі закладів First Line Group (ЖЗЛ, Любимый дядя, Італійська редакція). В меню Eastman є страви індійської, тайської, китайської та шрі-ланської кухонь. За нього відповідає бренд-шеф Володимир Ташаєв, який розробляв меню і для інших ресторанів First Line Group, засновником якої є Дмитро Запорожець.
Серед закусок в Eastman — кокосовий чатні, два види хумусу і палак панір. Також тут є шість супів на вибір, страви з м’яса, риби і морепродуктів: каченя карі, лосось в місо або зелений карі з креветками, ракушками, кальмарами і овочами.
Eshak на Теремках
В Києві на Теремках відкрився ресторан східно-європейської кухні Eshak. Як повідомляє Cityfrog, другий заклад мережі відкрився через сім років після запуску першого ресторану. Розташований Eshak на вул. Маршала Конєва вулиця, 10/1. В меню присутні як страви східної та європейскої кухні, так і українські страви.
Три нові Aroma Kava в Києві та Ірпіні
За останній місяць мережа Aroma Kava розширилася на три нові кав’ярні. Точки мережі бренду почали роботу на вул. Княжий затон, 16 та Срібнокільська, 1, а також в Ірпіні на вул. Шевченка, 5/1.
Нагадаємо, перша кав’ярня мережі Aroma Kava розпочала роботу навесні 2014 року в Харкові. З тих пір мережа зросла до декількох сотень закладів по всій Україні. Концепція Aroma Kava адаптована під різні формати площею від 6 до 150 кв. м. Згідно з інформацією на сайті компанії, розмір інвестицій у відкриття однієї точки Aroma Kava знаходиться в діапазоні від 250 000 грн до 800 000 грн залежно від формату закладу.
Octo Tower у Києві біля станції метро «Кловська»
Кавовий центр Octo Tower розпочав роботу на вулиці Мечникова. Як повідомляє Blackfield, це шестиповерхова вежа з брю-баром, школою, магазином, фотостудією та руфтопом від засновників кафе Blur Coffee, розташованого у сусідній будівлі.
На першому поверсі закладу працює брю-бар – кав’ярня, у якій роблять акцент на каву ручного приготування. Пропонують виключно хенд-брю та еспресо з еспресо-машини Slayer. Цыкаво, що напої з додаванням молока на зразок капучино та лате тут не готують.
Читайте також
Новини ресторанів: McDonald’s, Domino’s Pizza, Редкая птица, Delhi Delhi та інші