Новости ресторанов и кафе: Salateira, БПШ, Черноморка, Liberty Diner, Positano и другие
Salateira в ТРЦ Dream Town, Черноморка на проспекті Перемоги в Києві, нова демократична мережа від Сім’ї ресторанів Діми Борисова, Liberty Diner на Подолі, п’ять нових кав’ярень Aroma Kava та інші.
Salateira в ТРЦ Dream Town
20 червня розпочав роботу новий 17-й заклад мережі fast healthy ресторанів Salateira. Об’єкт знаходиться в столичному ТРЦ Dream Town. Меню чергової Salateira ідентично з пропозиціями по всій мережі: салати, паста, равіолі, сандвічі та десерти з основного і сезонного меню.
Сумарно сьогодні в мережі працює 17 ресторанів – в Києві, Харкові, Дніпрі і три в Мінську. Як раніше розповів RAU CEO і керуючий партнер fast—healthy мережі Salateira Олександр Савилов, також вже підписані договори з Blockbuster Mall, River Mall, Dream Town і Retroville.
БПШ від Сім’ї ресторанів Діми Борисова в Києві
12 червня в Києві навпроти станції метро «Площа Льва Толстого» відкрився новий заклад ресторатора Діми Борисова – БПШ. Як пише The Village Україна, БПШ розташований у колишньому приміщенні WOG Cafe на вулиці Великій Васильківській, 21. У меню пропонується три основні позиції – пончики по 19 гривень, біляші по 29 гривень і шаурма по 39 гривень. Двоповерховий простір з відкритою кухнею розрахований на 64 посадочних місця.
У компанії вже заявили, що планують масштабувати формат за прикладом «Білого наливу» і Dogz & Burgerz.
Ресторани Mafia і Dinner’s будуть якірними орендарями нового ТЦ біля столичного Південного вокзалу
Як повідомила RAU прес-служба консантингової компанії Colliers International (Україна) — ексклюзивного консультанта з оренди торгових приміщень в об’єкті — в кінці другого кварталу 2019 року в ТЦ біля столичного Південного вокзалу відкриються двоповерхові заклади з літніми терасами на даху будівлі: ресторан Mafia і ресторан швидкого харчування Dinner’s.
Загальна площа ресторану Mafia складе понад 500 кв. м, ресторану Dinner’s — 770 кв. м, з відкритими терасами на даху площею близько 300 кв. м кожна.
Liberty Diner на Подолі
28 травня в Києві розпочав роботу новий заклад “ресторанів Гусовських”. Як повідомляє The Village Україна, заклад американської кухні Liberty Diner почав свою роботу на вул. Верхній Вал, 28. У меню представлені бургери, стейки, сендвічі, піца з неаполітанської печі та інше. У барній карті – вино, крафтове пиво і содові.
Liberty Diner – другий заклад Гусовських, відкритий в 2019 році. Ресторан ізраїльської кухні Adelle почав роботу навесні на вул. Велика Васильківська, 29.
Черноморка на проспекті Перемоги в Києві
Мережа ресторанів Черноморка поповнилася в травні восьмим закладом. Як пише CF, об’єкт знаходиться на проспект Перемоги, 1, у Києві і складається з кількох просторих залів, оформлених в білих та синіх кольорах, а також літньої тераси. У меню представлені супи, основні страви і салати. Також у закладі можна придбати свіжу рибу, включаючи барабулю, кефаль, ставриду, камбалу, бички, дунайський оселедець, мідії, креветки, рапани, устриці і багато іншого.
Нова Черноморка стала найбільшим закладом мережі ресторанів і еко-лавок.
Компанія Черноморка заснована в 2013 році і вже шостий рік поставляє власний улов в більш ніж 300 ресторанів і супермаркетів України. За словами Ольги Копилової, засновниці і генерального директора мережі гастролавок Черноморка, до відкриття в 2019 році готуються ще близько 20 точок тільки по Києву.
П’ять нових кав’ярень Aroma Kava
Одна з найбільших українських мереж кав’ярень Aroma Kava продовжує стрімко масштабуватися по Україні. У період з 25 травня по 25 червня нові заклади відкрилися в таких містах:
- у Білій Церкві, пл. Соборна 11а
- у Харкові, пр-т Московський, 274
- у Львові, вул. Наукова, 29
- у Полтаві, вул. 23 вересня, 11
- в Івано-Франківську, вул. Галицька, 1.
Як раніше розповіли RAU представники Aroma Kava, перша кав’ярня мережі була відкрита 8 березня 2014 року в Харкові. Франчайзингова концепція адаптована під формати від 6 до 150 кв. м і ділиться на моделі S, L і M, залежно від розміру точки, а також Express-формат. Мережа працює в більш ніж 20-ти містах України, в тому числі Києві, Львові, Харкові, Одесі та Дніпрі.
Ресторан бренд-шефа Сільпо увійшов в 30 кращих піцерій світу
Як пише портал The Village Україна, гід «50 Top Pizza» оприлюднив щорічний рейтинг кращих піцерій світу, а єдиним українським навчальним закладом, який увійшов до списку, став ресторан Positano. Він входить в одну з найбільших торгово-промислових груп в Україні — компанію Fozzy Group Володимира Костельмана. Кухню закладу очолює бренд-шеф мережі Сільпо Марко Черветті, основу меню він створив разом з піццайоло Енцо Коччо.
У закладі, розташованому в київському ТЦ Silver Breeze на вулиці Павла Тичини, 1, подають традиційні та авторські піци, які готують в дров’яної печі, пасту фреска, закуски, основні страви та десерти, а також карту натуральних італійських вин.
WOG відмовилася від розвитку мережі міських кав’ярень: тільки аеропорти і Intercity
Цю інформацію НВ Бізнес підтвердили в прес-службі компанії. «Ми закрили кафе в місті. Залишилися три кава-поінт в Ашанах, в ТРЦ Форум у Львові”, – сказано в повідомленні. Також у WOG заявили, що залишаються працювати кафе в 16 поїздах Intercity і трьох аеропортах – київських Борисполі та Жуляни, а також Львівському ім. Данила Галицького.
Перше кафе WOG, що працює окремо від АЗК, було відкрито в Києві в 2015 році. Тоді ж компанія повідомляла про плани відкрити близько 200 подібних закладів по всій Україні. Але на даний момент мережа згорнула розвиток проекту.
Читайте також наш попередній огляд –
Новини ресторанів і кафе: River Grill, Сушия, Реберня, Grill do Brasil та інші