В очікуванні херсонських: Сільпо розпочинає сезон кавунів
Поки ЗСУ роблять все можливе, щоб звільнити український південь від ворога, команда рітейлеру шукає звідки та як доставити у Сільпо кавуни та дині. Щоб всі могли підтримати себе вітамінами цим виснажливим і тривожним літом 2022 року.
Знайти заміну херсонському кавуну — завдання не легке. Кавуни з Херсонщини не просто бренд чи наша національна гордість. Це величезні обсяги, яких вистачало на всю країну. Адже 75% всіх баштанних культур вирощується саме там. Лиш згадати, як доставляли до Києва сотні тонн кавунів баржами.
Тож, звідки приїдуть кавуни в Сільпо в цьому сезоні? Звісно, мережа старалася знайти українських фермерів — і у продажу покупці вже могли бачити органічні дині та кавуни від “Дунайського аграрія” з Одеської області. Далі з тижня на тиждень чекає значну партію кавунів звичайних, а також кавунів вогник, стайл та міні екстазі від “Уманського тепличного комбінату” та “Південьагропереробка” з Одеської області.
Трішки підвела погода та прохолодний кінець липня, тому збір урожаю затримався. Та рітейлер паралельно вже завез значні партії кавуна звичайного з Греції, Румунії та Молдови. Також знайшов надзвичайно солодкі кавуни без кісточок в Іспанії: на полицях вже є червоні, жовті та міні з Валенсії, Аліканте, Мурсії, Алмерії та Севільї. Також відвідувачі Сільпо могли насолодитися і динями Галія, П’єла де Сапо та Канталуп з тих ж сонячних іспанських країв. У продажу пропонує і дині з Туреччини: це диня сортова та амал.
Кавун — це Україна!
Читайте також –
У Сільпо починається фруктово-ягідний сезон: ось-ось буде багато черешні