Шахраї намагалися виманити гроші у мережі JYSK, компанії вдалося уникнути втрат

Шахраї намагалися виманити гроші у мережі JYSK, компанії вдалося уникнути втрат

16.07.2018 04:16
  643
Виктор Нагорский

Зловмисники телефонували в магазини мережі JYSK і намагалися від імені СЕО компанії виманити у співробітників гроші.

Про це RAU повідомив директор з розвитку JYSK Україна Іван Омельченко. За його словами, вдень 16 липня, починаючи з 12:00 в магазини різних областей відбувалися дзвінки від імені виконавчого директора компанії.

«Шахраї під різними приводами просили перерахувати гроші або намагалися дізнатися, скільки готівки є в сейфі. За годину обдзвонили кожен магазин, ми спробували дізнатися більше і самі стали дзвонити на ці телефони, нібито для уточнення кому і скільки потрібно перерахувати. Спочатку нам назвали суму 9800 грн, нібито для київської податкової, але потім шахрай поклав трубку», – розповів топ-менеджер JYSK Україна.

Він також зазначив, що зловмисники дзвонили не по загальнодоступним телефонам, тому швидше за все, мав місце витік контактів. «Однак поки ми в цьому не впевнені, так як ще не зібрали всі номери, на які були дзвінки. Нам же дзвінки надходили з різних номерів. Номери, які вже зафіксовані: 0507341452 і 0950791973», – додав Іван Омельченко.

Він повідомив, що JYSK Україна вдалося уникнути втрат від дій шахраїв завдяки моделі управління і поведінки співробітників всередині компанії. «Ми всі, включаючи вище керівництво, дуже близько спілкуємося і співробітникам здалося, що директор не міг просити про це, тому вони не побоялися перепитати по перевіреним каналам», – уточнив директор з розвитку JYSK.

Зараз в компанії консультуються щодо необхідності звернення до правоохоронних органів, проте вирішили оприлюднити інформацію про нехитру схему зловмисників, щоб попередити і убезпечити інших гравців ринку.

Відзначимо, що датський бренд товарів для дому JYSK представлений в Україні з 2004 року. З тих пір мережа компанії в країні зросла до 39 магазинів.

Довідка. JYSК – міжнародна роздрібна мережа, яка пропонує повний асортимент товарів для дому. Перший магазин був відкритий в 1979 році в Данії Ларсом Ларсеном. Зараз мережа нараховує більше 2500 магазинів в 50 країнах світу, переважно в Європі. В Україні бренд JYSK представлений з 2004 року.

Читайте також –

Кадрове питання: JYSK про підбір персоналу та підготовку керівників


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку