Генеральним директором Metro Україна призначений колишній топ-менеджер Carrefour і REAL

Генеральним директором Metro Україна призначений колишній топ-менеджер Carrefour і REAL

26.06.2018 05:20
  1379
Ukrainian Retail Association

Новим генеральним директором українського підрозділу Metro призначено Олів’є Ланґле. Мартін Шумахер, який обіймав цю посаду раніше, війшов в керівництво російського підрозділу Metro AG.

Read in English

Як уточнили в прес-службі компанії, Мартін Шумахер з 1 липня призначений на посаду директора по роботі з постачальниками та клієнтами Metro Cash & Carry Росія. Новим генеральним директором Metro Cash & Carry Україна стане Олів’є Ланґле після оформлення всіх офіційних документів та отримання дозволу на роботу згідно з вимогами українського законодавства.

Олів’є має більш ніж 25-річний досвід у сфері багатоформатного рітейлу. Він розпочав свою кар’єру у компанії Carrefour Франція в якості керівника торгового відділу, де виріс до директора з продажів у Бельгії. У 2011 році він приєднався до команди REAL Туреччина на посаді генерального директора. З 2014 року Олів’є обіймав посаду голови правління та генерального директора компанії Vindemia Group – дочірньої компанії Casino Group, що займається роздрібною торгівлею на островах Індійського океану. Олів‘є приєднується до команди Metro Україна з посади генерального директора на стажуванні в рамках Metro AG.

Що стосується Мартіна Шумахера, то в своїй новій ролі він переїде до Росії та підпорядковуватиметься Джері Калмісу, генеральному директору російського підрозділу Metro. Мартін також візьме на себе відповідальність за маркетинг, управління цільовими групами клієнтів, ланцюги постачання, ціноутворення та забезпечення якості продукції.

Нагадаємо, раніше в українському підрозділі Metro відбулася низка інших кадрових перестановок. Зокрема на початку травня стало відомо про перехід українського топ-менеджера Mеtro на керівну посаду компанії в іншій країні. Як повідомляв портал Delo.UA, колишній директор з продажів Mеtro Cash & Carry Україна Юлія Пилипенко очолила словацький бізнес рітейлера. Крім цього, в Metro Україна був призначений новий комерційний директор. З 1 травня цей пост зайняла Олена Вдовиченко, яка раніше займала посаду заступника комерційного директора компанії.

Довідка. Німецька мережа гіпермаркетів Mеtro Cash & Carry вийшла на український ринок в 2003 році. Зараз компанія управляє 23 класичними центрами оптової торгівлі Mеtro Cash & Carry в Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові, Кривому Розі, Полтаві, Вінниці, Запоріжжі, Чернівцях, Миколаєві, Рівному, Івано-Франківську, Маріуполі та Житомирі, а також двома магазинами оптової торгівлі «Бери-Вези» в Тернополі і Луцьку. Обсяг продажів компанії в Україні за 2016/2017 фінансовий рік (жовтень 2016 – вересень 2017) склав 491 млн євро.

Читайте також –

Призначення в рітейлі: Metro, H&M, Lavina Mall, Цитрус, ЦУМ та інші компанії


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку