Огляд ресторанів і кафе: McDonald’s, Hum:Hum, Domino’s Pizza, перша Salateira в Харкові і закриття Липського

Огляд ресторанів і кафе: McDonald’s, Hum:Hum, Domino’s Pizza, перша Salateira в Харкові і закриття Липського

16.02.2018 08:10
  421
Микола Маранчак

McDonald’s у черкаському ТРЦ Любава, перша Salateira в Україні за межами Києва, друга Domino’s Pizza в Одесі, ЛЮЛЯ в ТРК Проспект, два нових заклади в центрі Києва і закриття культового ресторану Липський.

McDonald’s

Фахівці групи компаній Будхаус підписали договір з компанією McDonald’s про відкриття нового ресторану мережі у черкаському ТРЦ Любава. Про це RAU повідомила прес-служба торгово-розважального центру. Mcdonald’s розміститься на третьому поверсі ТРЦ. Загальна площа відомого ресторану швидкого обслуговування складе 183 кв. м.

Salateira

12 квітня 2018 року міжнародна мережа fast healthy ресторанів Salateira офіційно відкриє новий заклад в Харкові. Як повідомила RAU прес-служба мережі, ресторан на фудкорті ТРЦ стане 14 закладом мережі в світі і першим рестораном, відкритим в Україні за межами Києва. Площа нового торгового простору мережі складе 124 кв. м. Нагадаємо, що в кінці вересня Salateira також відкрила ресторан у форматі стріт-рітейл в місті Аліканте, Іспанія.

Меню в Харківському ресторані – стандартне. Завдяки принципу вільного вибору інгредієнтів, гості Salateira зможуть зібрати салат або пасту за своїм смаком з більш ніж 40 позицій. Як і у всіх ресторанах мережі, в Харкові відвідувачі зможуть пригоститися безкоштовною водою з лимоном і м’ятою, а також іншими компліментами в необмеженій кількості – яблуками в прикасовій зоні, міксом насіння, оливковою олією і бальзамічним оцтом як добавкою до салатів.

Сьогодні в мережу Salateira входять 13 ресторанів: 10 ресторанів у Києві, а також 3 ресторани за кордоном – два в Мінську (Білорусь) і один в Аліканте (Іспанія). У планах компанії на 2018 рік – відкриття ресторанів у найбільших містах України і вихід на європейські ринки.

ЛЮЛЯ

На фудкорті київського ТРК Проспект відкрився новий ресторан кавказької кухні ЛЮЛЯ. Про це RAU повідомила прес-служба Arricano – керуючої компанії ТРЦ. У меню гостям пропонуються страви з м’яса, приготовані на мангалі, а також випічка, супи і салати. У концепції ЛЮЛЯ – мангал-меню і ваговий салат-бар за єдиною ціною, а також позиції страв у стилі «бери-іди» і комплексні обіди.

ТРК Проспект — один з наймасштабніших торгово-розважальних комплексів на Лівому березі Дніпра в Києві, в якому представлено понад 100 магазинів одягу, взуття та аксесуарів, супермаркети дитячого одягу, продуктовий гіпермаркет, магазин техніки, велика розважальна зона з кінотеатром Мультиплекс і ресторанами, а також паркінг на 1235 машиномісць.

Domino’s Pizza

Міжнародна компанія Domino’s відкрила в Одесі свою другу піцерію. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Chief Marketing Officer в Domino’s Pizza Павло Кажухарь. Торгова точка знаходиться за адресою: Грецька площа, 5 і стала 32-й в Україні. В Україні Domino’s Pizza працює з 2010 року.

Wine and Deli

У Києві на Бессарабському ринку відкрилася перша в Україні прошуттерія Prosciutteria Wine and Deli, в якій подають м’ясні делікатеси українського виробництва. Як повідомляє Trademaster, концепція закладу — делікатеси і вино за демократичними цінами. У меню закладу також є устриці, сири та інші делікатеси.

«Ідея відкрити точку всередині Бессарабського ринку навіяна численними подорожами по Європі і візитами в місцеві маркети. Ми хотіли перенести атмосферу затишних гастролавок, де власники стоять за стійкою, спілкуються з відвідувачами, розповідають про продукт, дають все спробувати. Самий старий ринок Києва — гарне місце для такого формату», — говорить співвласник закладу Анна Гонтарук.

У меню прошуттерії дев’ять видів сиров’ялених м’ясних виробів, виноградні і морські равлики, устриці, сири, конфітюри, в’ялені томати від локальних виробників. Серед вин — представники Італії, Іспанії, України і Нового Світу. Всередині кафе площею 28 кв. м розміщено 12 посадочних місць. Також всі делікатеси можна взяти з собою.

Hum:Hum

У Києві на вулиці Межигірській відкрилося хумус-кафе у форматі фастфуд. Як пише The Village, заклад розпочав роботу 14 лютого і був відкритий колишніми власниками бару «Під Асфальтом Пляж» Оксаною Романюк і Антоном Крят. У меню Hum:Hum дві основні категорії їжі – хумус і піти. За словами засновників закладу, цей формат уже є поширеним у багатьох країнах, проте до останнього часу був мало відомий.

Липський

Культовий ресторан Липській у Києві закривається. Про це повідомляє Корреспондент з посиланням на співвласника Світової карти Майкла Дона. Заклад перестане працювати в кінці лютого.

“Через два тижні Липський закриє свої двері назавжди. Спасибі всім, хто був з нами всі ці роки. Ми можемо по-різному ставиться до Липського, але візьму на себе сміливість і заявлю, що він вніс величезний внесок у розвиток ресторанного бізнесу в Україні”, – написав він.

Читайте також наш попередній огляд

Огляд ресторанів і кафе: Cinnabon, Mr.Grill, Квіткова крамниця, KFC і Salateira


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку