ДСНС вимагає закрити ряд ТРЦ. У списку – Sky Mall, New Way, Сонячна Галерея, DEPO’t Centre, Metro Cash & Carry Ukraine та Епіцентр

ДСНС вимагає закрити ряд ТРЦ. У списку – Sky Mall, New Way, Сонячна Галерея, DEPO’t Centre, Metro Cash & Carry Ukraine та Епіцентр

07.08.2018 11:18
  5121
rau

Держслужба з надзвичайних ситуацій звернулася до суду з позовом про закриття понад 100 торгових центрів і гіпермаркетів через порушення правил пожежної безпеки.

Після масштабних перевірок дотримання правил пожежної безпеки, проведених ГСЧС в березні-травні цього року, порушення були виявлені більш 167 000 порушень в місцях масового перебування людей: в ТРЦ і ТЦ, супермаркетах, школах і дошкільних закладах, лікарнях і так далі. Але власники та керуючі компанії будівель не поспішають виправляти виявлені порушення, що змусило ДСНС звернутися до адміністративного суду з позовами про припинення роботи ТРЦ та інших об’єктів. RAU вдалося дізнатися, які саме торгово-розважальні центри опинилися під загрозою закриття.

Зокрема, в Києві Держслужба з надзвичайних ситуацій просить призупинити роботу універмагів Україна і Дитячий світ, торгово-розважальних центрів Sky Mall, New Way, Магелан, Атмосфера, Домосфера, Квадрат – Гната Юри і двох ТРЦ Аркадія.

У Львівській області в «чорний список» потрапили два об’єкти – Центральний універмаг (ЦУМ) на вулиці Княгині Ольги, і АТБ-маркет в місті Сокаль на вулиці Шептицького.

У Дніпропетровській області «під роздачу» чиновників потрапили ТРЦ Сонячна Галерея і ТЦ Епіцентр К в Кривому Розі, ТЦ Billa в Нікополі, ТРЦ Дафі, Млин, Вавилон і Городок в Дніпрі.

В Одесі ГСЧС просить суд закрити поки тільки один торговий об’єкт – ТЦ Альтаіровскій на Люстдорфської дорозі, 55. На Західній Україні подані позови проти Metro Cash & Carry Ukraine (гіпермаркет в Рівному), DEPO’t Centre в Черкасах, ПАККО Холдинг (супермаркет Вопак в Ковелі) і ТЦ Лео Кераміка в Вінниці.

Нагадаємо, масштабні перевірки місць масового скупчення людей в Україні почалися після трагедії 25 березня в російському Кемерово, коли пожежа в ТРЦ Зимова вишня забрав життя 64 людей.

Читайте також –

Смертельний шопінг: 10 найтрагічніших катастроф в ТРЦ


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку