Аналітика MOYO: українці стали частіше купувати техніку в кредит

Аналітика MOYO: українці стали частіше купувати техніку в кредит

13.12.2018 08:20
  110
rau

За даними рsтейлера, найчастіше споживачі оформляють кредит на невеликі покупки: смартфони та ноутбуки.

Українці «розсмакували» безвідсоткові кредити. У компанії MOYO вказують, що в поточному році в розстрочку відбувалася кожна шоста покупка, а найпопулярнішими товарами були смартфони, ноутбуки та телевізори.

Примітно, що в кредит, по більшій частині, купується порівняно недорога техніка. Так, основна частка покупок припадає на товари з цінником до 6000 грн. Українці беруть в розстрочку на кілька місяців смартфони й аксесуари до них, що дозволяє робити покупки безболісно для сімейного бюджету.

Так, найбільш затребуваним смартфоном, що купують в кредит, виявився зовсім не iPhone, а Huawei P Smart Plus, вартістю 7499 грн, а основну конкуренцію йому складає «побратим» Huawei P Smart за 4999 грн, а також TP-Link Neffos X1 Lite, доступний за 2699 грн.

Щодо ноутбуків, то тут перше місце за продажем у кредит все ж таки в техніки Apple. Найбільшим попитом серед лептопів виявилися Apple A1466 MacBook Air 13″ (31 999 грн), Lenovo IdeaPad 320S-15IKB (18 799 грн) і Lenovo IdeaPad 510-15ISK (20 615 грн). Серед телевізорів найчастіше в розстрочку набувають Samsung 32N5300, Toshiba 32S1750EV і Samsung 32M5500 – порівняно недорогі smart-ТВ з діагоналлю екрана 32 дюйми (81 см).

Найпопулярнішим кредитною пропозицією стала оплата частинами від ПриватБанку – на нього припадає близько 70% всіх покупок в розстрочку. Також популярні придбання під умовний кредит в 0,01%, який пропонують інші банки.

В MOYO вказують, що пік зростання кредитних покупок припаде на кінець місяця, коли українці почнуть масово купувати новорічні подарунки.

Довідка. MOYO – мультиформатна мережа магазинів, що об’єднує стандартні роздрібні магазини й інтернет-магазин. Історія компанії почалася в 2009 році, коли був відкритий перший роздрібний магазин. Мережа MOYO.ua налічує 46 об’єктів і представлена ​​в 26 містах України. Клієнти можуть купити товар в роздрібних точках, а також оформити замовлення в інтернет-магазині www.moyo.ua.

Читайте також –

MOYO відкриє один з найбільших магазинів мережі в київському ТРЦ Retroville


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку