Володимир Матвійчук Multi Cook-Multibar та Gаbаr: Ринок напівфабрикатів наразі заповнений на 30%, тобто потенціал розвитку – 70%

Володимир Матвійчук Multi Cook-Multibar та Gаbаr: Ринок напівфабрикатів наразі заповнений на 30%, тобто потенціал розвитку – 70%

Сьогодні
  178
Іван Зайцев

Чому екс-співвласник найпопулярнішої мережі напівфабрикатів Галя Балувана вирішив розвивати власні бренди, як ростуть нові мережі за кордоном, які потрібні інвестиції та які умови співробітництва.

Незабаром стартує продаж франшизи Multi Cook, яка вже представлена у 26-ти країнах світу, а 27-ма буде Україна. Цей бренд не є новим, адже відомий багатьом українцям за кордоном. Він вже набирає популярності та успішно розвивається в США, Канаді, країнах ЄС, Туреччині, Великобританії тощо.

У впізнаваність міжнародного ім’я Multi Cook інвестовано чималі кошти. Чому саме зараз в Україну виводять цей бренд? За словами засновника мережі – Володимира Матвійчука, він прагне об’єднати свій бренд в одне ціле і представити його в Україні.

– Коли виникло рішення розвивати власну мережу, недотичну до мережі Галя Балувана?

– Я вийшов із мережі Галя Балувана в Україні і розпочинаю ребрендинг магазинів у Луцьку та в області під вивіскою Multi Cook. Головний фокус – виробництво крафтової замороженої їжі для домашнього споживання і для HoReCa.

– Але окрім цього ви паралельно розвиваєте заклади Gаbаr?

– У нас є відриті заклади цього бренду, і ми маємо чималий досвід виробництва фаст-фуд. Цей напрямк буде розвиватись в Україні, як «хелсі фаст-фуд» і буде масштабувати заклади, маючи одну централізовану кухню. Партнерам ми допомагаємо запускати виробництво, з якого вони постачають продукцію на свої менші заклади. У цьому і полягає масштабування. У заклади люди можуть прийти аби відпочити, пообідати, повечеряти, випити каву з десертами. Наша особливість у тому що формат Gаbаr – це здоровий фаст-фуд .

– А як щодо Multi CookMultіbar?

– Це буде мережа, яка матиме два напрямки. Щодо Multi Cook – це магазини із замороженою їжею, Multіbar – їжа, яка вже приготовлена і швидко видана покупцеві. Ми маємо досвід у виробництві фаст-фуду, а тому розуміємо, що це об’єднання підсилить партнера і середній чек буде більший. Адже до нас можна прийти поїсти та взяти страви з собою додому. У такий спосіб ми хочемо об’єднати ці напрямки в одне ціле в нашій міжнародній мережі.

– Як швидко масштабувати цей бізнес?

– Зараз є багато ресторанів, їдалень, де попередньо була кухня. Саме тому ми рекомендуємо партнерам брати подібні великі площі та розвивати в регіоні одну централізовану кухню, та масштабувати магазини. Мінімальна інвестиція в заклад Multi Cook становить від 30 000 євро. Партнери, які хочуть розвивати Gаbаr, також можуть брати одну кухню і відкривати заклади в містах України. Однак є великі плюси від централізованої кухні, адже так можна краще контролювати якість продукції. Якщо ми говоримо про розвиток Multi CookMultibar, за роки роботи я бачив недоліки розвитку попередньої мережі моєї франшизи і хочу все врахувати на етапі розвитку нової мережі.

– Як на нинішній час оцінюєте ринок напівфабрикатів в Україні?

– На ринку напівфабрикатів зараз, де я є експертом, за останніми дослідженнями, наповнення замороженою продукцією – складає 30 відсотків, а отже ще є потенціал на 70 відсотків в розвитку. Якщо казати про крафтову заморожену їжу – цей ринок росте, і він виріс на 300 відсотків за останні сім років. Зараз багато сімей дивиться на приготування їжі по-іншому. Чому ринок зростає? Люди дедалі менше часу хочуть проводити на кухні. Окрім цього молодь веде активний спосіб життя, спрямований на власний розвиток і цей ринок домашніх страв буде лише рости.

– Як розвиватимуться всі бренди – окремо один від одного ?

– Ми розвиваємо Gаbаr, як здоровий фаст-фуд виключно в Україні. Multi CookMultibar – це виробництво не лише крафтової замороженої їжі, але й видача готової їжі для покупця тут і зараз. Модель вже активно розвивається за кордоном, і, переконаний, буде мати успіх в Україні.

– Як і коли стартує продаж франшизи в Україні ?

– Ми будемо продавати франшизу в Україні та організовувати виробництво нашим партнерам, аби вони відкривали Multi CookMultibar. Ми маємо наміри створити 50-60 кухонь, аби покрити всю територію Україні. Однак ми закріплюємо за собою Львів для розвитку власних фірмових магазинів від власного виробництва. Також розглядаємо партнерство та фірмові магазини у Львові без виробництва. Йдеться як про заморожену їжу, так і про хелсі фаст-фуд. Відтак Львівську і Волинську області ми закріплюємо за собою, а тому не продаватимемо франшизу на виробництво крафтової продукції в ці регіони. З інших регіонів України ми будемо залучати партнерів, які зможуть організовувати великі кухні та масштабувати заклади Multi CookMultibar. Ми розуміємо, що таке партнерство, і до кожного, хто з нами буде співпрацювати, знайдемо індивідуальний підхід.

– А як щодо партнерів з якими працювали раніше у мережі Галя Балувана, яка співпраця буде з ними ?

– Із багатьма партнерами, з якими працювали раніше, зараз ми співпрацюємо по франшизі Gаbаr. Вже є 15 партнерів, які купили франшизу та відкрили заклади або перебувають на стадії запуску. Зараз я отримую багато дзвінків від партнерів і вони запитують, чи можуть працювати з нами, якщо мають мережу Галя Балувана? Так ми будемо спільно працювати, але є певна умова: вони повинні мати окреме виробництво. Адже на виробництві Галі Балуваної створювати виробництво Multi CookMultibar суворо заборонено попередньою франшизою і нашою франшизою. Це дві окремі франшизи і два різних бренди.

– Яка вартість франшизи Multi Cook?

– Ціна франшизи Multi CookMultibar в Україні буде змінюватися – 7000 євро вартуватиме франшиза, починаючи з 15.03.2025 до 15.04.2025. Уже через місяць ціна складе 9000 євро до 15.05.2025. Уже з 15 травня ми будемо піднімати ціну до 14 000 євро, і ця ціна залишиться стабільною. Щодо роялті то воно складає 100 євро на місяць. Кожна наступна локація варуватиме 1000 євро. Франшиза Gаbаr зараз коштує 9000 євро, та 100 євро потрібно сплачувати щомісяця за роялті та 1000 євро за кожну наступну локацію.

Для отримання більш детальної інформації звертайтеся:

  • Вікторія – (Multi CookMultіbar) +380660123865
  • Наталія – (Gаbаr ) +380951677788

До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку