Огляд новин food&bevarage: McDonald’s, McDonald’s, БПШ, Avi, VIVO café та інші
Третій Lviv Croissants у Польщі, третій Avi Алекса Купера у Києві, McDonald’s на Хрещатику та бар з ванною з качечками.
Lviv Croissants
Мережа Lviv Croissants відкрила першу пекарню у Варшаві. Новий заклад Lviv Croissants став уже третім відкриттям української франчайзингової мережі у Польщі: перший запустили у невеликому прикордонному місті Зґожелець ще 19 вересня, а другий – 5 жовтня у Вроцлаві. Заклад знаходиться на вул. Новий світ, 37. “Підготовка тривала кілька місяців, прихильники бренду в соціальних мережах часто запитували про відкриття у Варшаві, проте компанія до сьогодні не розповсюджувала новини”, – розповіли в компанії.
Асортимент меню Lviv Croissants не змінювали, проте є один круасан, який можна спробувати лише у Польщі – “Włoski ( “Італійський”). У нього входить салямі, пармська шинка, моцарела, в’ялені томати, рукола та соус песто.
Нагадаємо, дизайн пекарень значно змінився за останні роки: Lviv Croissants додали термінал самообслуговування, щоб уникнути черг та швидко задовольнити потреби клієнта. Wine Stories – з напоями: ігристе, сидр та вино. Поєднали сучасний loft з деревиною, зеленню та яскравими елементами у декорі.
McDonald’s
З 8 грудня знову почали працювати ресторани McDonald’s на вул. Хрещатик, 19 А та на Севастопольській площі, 1.
А 14 грудня відновили роботу McDonald’s на Деміївській площі, 1/3 (біля Центрального автовокзалу) та на вулиці Вадима Гетьмана, 1 А (метро «Шулявська»).
Ресторани працюють з 9:00 до 21:00 по всіх каналах продажу та дотримуються розширених правил безпеки, впроваджених в мережі McDonald’s. Заклади закриваються під час повітряної тривоги, щоб працівники та відвідувачі могли перейти у найближче укриття. При цьому команда оперативно видає уже оплачені замовлення, поки зупиняє виробничі процеси та вимикає обладнання перед закриттям.
Ресторан продовжує роботу орієнтовно через годину після скасування тривоги: цей час потрібен на включення і налаштування обладнання та для підготовки працівників до роботи. Якщо повітряна тривога буде скасована менш ніж за годину до закриття, то ресторан відкриється наступного дня.
Також ресторани McDonald’s не працюють під час відключення електроенергії і продовжуватимуть роботу орієнтовно через годину після поновлення електропостачання.
VIVO café від мережі АЗК UPG
Мережа АЗК UPG повідомила, що планує активніше розвивати напрямок VIVO café. Зараз у меню закладу представлені добре знайомі та улюблені страви, приготовані виключно з найсвіжіших продуктів командою професійних кухарів.
“Не лише швидко перекусити, обравши з експрес-меню, а й неквапливо поїсти”, – саме таку концепцію втілила компанія у своїх закладах. Меню кафе ресторанного формату постійно оновлюється. До його створення команда UPG підходить, враховуючи смакові вподобання гостей. Для цього регулярно проводяться опитування постійних та потенційних клієнтів. Меню VIVO café Одним із найпопулярніших пунктів у меню VIVO café незмінно залишається бургер, якого тут представлено сім видів.
На всіх кухнях ресторанів впроваджено НАССР – системний підхід до гарантування безпеки продуктів харчування, який ґрунтується на запобіганні можливим ризикам.
На 2023 рік UPG запланувала втілення масштабного проекту, який ознаменує нову сторінку у розвитку бізнесу UPG.
Харківська мережа вийшла до Києва
Харківська мережа ресторанів швидкого харчування Квадрат відкрила перший заклад у Києві на вулиці Прорізній, 10.
Основні страви – квадратна піца на пишному тісті, яку готують за шість хвилин, окрошка і харківська шаурма. Середня вага піци у закладі – 580 грамів, а ціна 119 гривень.
Концепція закладу – доступність страв і швидка видача. За словами власників, це ідеально підходить для «обідньої перерви і для студентів, які «вискочили» швидко поїсти». У Харкові працює 15 закладів Квадрат, власники також планують розширити мережу закладів у Києві й запустити власну доставку.
БПШ
У листопаді у Києві відкрився ще один заклад демократичного формату “Біляш, пончик, шаурма” від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова. Новий заклад відкрили поблизу станції метро Почайна за адресою проспект Степана Бандери, 6.
Avi
На початку грудня відкрився третій заклад мережі кафе з близькосхідними стравами Avi від Алекса Купера на вулиці Басейній, біля Бессарабської площі в Києві. Заклад відкрили у колишньому приміщенні кондитерської Вероніка. Тут немає офіціантів, відвідувачі замовляють й оплачують біля столу, а персонал виносить замовлення.
У меню кафе є шаурма, салати, фалафель. Також тут можна поласувати двома видами экслюзивних пончиків від Ponchyk Boy за 59 гривень (“Аві” з кремом із халвою та «Леві» з апельсином і імбірем).
Бар Нейб
Бар Нейб почав роботу на вулиці Великій Васильківський, неподалік від станції метро “Палац Україна”. Тут готують класичні й авторські коктейлі. Також у меню є вина, лимонади й гарячі напої, а з їжі – сніданки, салати й закуски, а також сендвічі, роли й локшина.
Читайте також –