Головна > Аналітика > Столик на одного: після відкриття літніх терас кількість працюючих ресторанів зросла на 18%
Столик на одного: після відкриття літніх терас кількість працюючих ресторанів зросла на 18%

Столик на одного: після відкриття літніх терас кількість працюючих ресторанів зросла на 18%

Якщо 4-10 травня середній оборот ресторанів і кафе становив всього 35% від докарантинних продажів, минулого тижня працюючі заклади стали генерувати 47% від докризового обороту (за 100% взято виторг 24 лютого).

Цей текст доступний також російською мовою

Про це свідчать результати дослідження компанії з автоматизації ресторанів Poster, що публікуються в Telegram-каналі «Реве та стогне ресторатор». Завдяки відкриттю літніх майданчиків кількість закладів, які відновили роботу після карантину, помітно зросла. Так, за тиждень з 11 по 17 травня кількість знову відкритих кафе і ресторанів підскочила відразу на 18% в порівнянні з попереднім тижнем — з 44% до 62%. Для порівняння: у квітні зростання числа закладів, які відновили роботу, не перевищувало 2-3%.

“Перший місяць карантину став найважчим для рестораторів – кожен третій заклад в той період не зміг перебудуватися на роботу з доставкою і був змушений призупинити роботу», — зазначає Родіон Єрошек, CEO і співвласник компанії з автоматизації ресторанів Poster.

За його словами, літні тераси не вирішують основних проблем громадського харчування: при введених санітарних і транспортних обмеженнях, необхідності знову платити оренду ефективність роботи багатьох закладів залишається під питанням.

«У звичайний час тераса – додаткові 30-40% від обороту влітку, — зазначає Денис Жаткин, ресторатор, засновник пабів «Кеди мистецтвознавця» в Дніпрі та Києві. – Ми відкрили терасу пабу в Дніпрі 11 травня, ще рано робити якісь загальні висновки. Але результати перших днів такі: якщо порівнювати формат роботи «доставка» і «доставка плюс», то ми спостерігаємо зростання обороту на 15-20%. Є, звичайно, і просадка по доставці: частина людей, які замовляли їжу додому, вирішили ходити до нас офлайн».

Дослідження базується на операційних даних близько 4000 закладів України. Дані являють собою агреговану неперсоналізовану статистику. Вважається, що заклад не зупинив роботу на карантині, якщо були продажі протягом хоча б половини днів карантину. За 100% взято виторг 24 лютого.

Читайте також

Ольга Насонова, Ресторанний консалтинг: До закінчення карантину закриється всього 5-7% ресторанів

 

Про автора