Ветерани знову в справі: Veterano Pizza відкрився у Дніпрі в оновленому форматі
Збільшене втричі меню, “Ветерано бар”, власна доставка і багато рослин, – що ще змінилося в Veterano Pizza в Дніпрі і в чому полягає соціальна роль проекту.
Заклад, персонал якої складається переважно з вояків АТО і волонтерів, почав роботу 12 серпня на вул. Короленка, 3. Це не перша спроба запустити цей формат у Дніпрі. Вперше Veterano Pizza розпочала роботу 11 лютого 2017 року на вул. Староказацькій, 57, але через рік його робота на цій локації була припинена. “Переїхали, тому що хотів змінити локацію на кращу і виїхати з підвалу, – прокоментував RAU власник ресторану Андрій Сарвира. – Зараз зали у новому закладі з великими вікнами і це мені дуже подобається. Також на попередньому місці кухня була дуже маленькою і незручною, тут ми побудували її з нуля і тепер вона в шість разів більше”.
Піцерія з блекджеком і власної доставкою
Незважаючи на втрачені півроку, переїзд закладу і справді пішов тільки на користь. Меню оновленого ресторану збільшилося втричі і, крім піци, тепер включає також стейки, рибу, пасту, різотто, великий вибір салатів та інше. Також з’явилося дитяче і вегетаріанське меню, сніданки та розширено пропозицію “бізнес-ланч”. Завдяки тому, що збільшилася барна пропозиція, запустили в тестовому режимі “Ветерано бар”, який працює з 23:00 до 02:00 з обмеженим меню кухні. Ще одне нововведення – власна доставка при замовленні з сайту.
“В оновленому закладі змінилося все, окрім піци – вона така ж смачна, – ділиться Андрій Сарвира. – Інтер’єр взагалі зовсім відрізняється. З нового: багато рослин і теплого світла”.
Напередодні відкриття ресторану власник звернувся в Facebook до своїм підписників з проханням подарувати їм кімнатні рослини, які був готовий особисто під’їхати і забрати у кожного. “Хочу бачити у новому закладі багато рослин. Дуже багато!”, – написав він.
До підбору персоналу в Veterano Pizza також підійшли креативно. Згідно з інформацією на Facebook піцерії, на посади барменів, кухарів та офіціантів брали без досвіду. Ключовими критеріями стали бажання вчитися новому, працювати і “щоб не вата”.
“Вік, стать, віросповідання… все це неважливо! Учасник бойових дій на Сході України – ідеальний кандидат”, – було написано в оголошенні.
Трудова реабілітація
Перша концептуальна піцерія Veterano Pizza з’явилася в Києві. Повернувшись влітку 2015 року з АТО, службовець 30-ї окремої механізованої бригади ЗС України Леонід Остальцев задумався про власний бізнес. Маючи досвід роботи піццайолой, він запустив пробний проект в ТЦ Метроград, після чого, в січні 2017 року відкрив оригінальний заклад у Києві на Софіївській вулиці, що працює і зараз. У концепцію ресторану лягла ідея створити місце для трудової реабілітації ветеранів АТО. «Я подумав, чому б не відкрити піцерію, де будуть працювати одні ветерани. Це дозволить хлопцям отримати нову спеціальність і з часом відкрити власний бізнес», – розповів RAU Леонід Остальцев.
Незабаром про Veterano Pizza заговорили і навіть удостоїли публікації New York Times. Постійними стали військові та волонтери, які люблять незвичайні, концептуальні місця кияни.
Через місяць тему підхопив давній товариш Остальцева, також ветеран АТО Андрій Сарвира. Віддали належне оригінальній ідеї й перші особи держави – так, у Facebook активно постили фото, де президент України Петро Порошенко вечеряє в Veterano Pizza.
На даний момент Veterano представлена не тільки піцеріями, але і рестораном Veterano Resto, мережею кав’ярень Veterano Coffee, випічкою Veterano Brownie і навіть таксі Veterano Cab.
Розширюють бізнес колективно, не залишається осторонь і власник ресторану в Дніпрі. “Надалі планую вдосконалення цього закладу та відкриття ще кількох”, – повідомив RAU Андрій Сарвира. Однак точних місць і дат не став називати. Лише натякнув, що на розвитку в Дніпрі зупинятися точно не збирається.
Читайте також
Піца від ветеранів АТО: у Києві відкрилася піцерія Pizza Veterano (фоторепортаж)