Новини ресторанів: Молодість, Практика, Kritikos, Пузата Хата, Domino’s Pizza та інші

Новини ресторанів: Молодість, Практика, Kritikos, Пузата Хата, Domino’s Pizza та інші

27.11.2019 08:10
  820
Микола Маранчак

Молодість на Арсенальній, Практика біля Львівської площі, Kritikos на Печерську, четверта Salateira у Мінську, а також Пузата Хата, Domino’s Pizza, Uber Easts та інші.

Цей текст доступний також російською мовою

Молодість на Арсенальній

Ресторатор Алекс Купер відкрив перший в Києві кафе-бар «Молодість». Як пише eda.bit.ua, об’єкт розташований на вул. Московська, 8 і пропонує в меню “страви, знайомі всім з дитинства”: курячий бульйон, форшмак, картопля з малосольною тюлькою або оселедцем, салат олів’є – як окрему страву, так і на тостах – смажені карасі, чебуреки, тюлька, смажена у фритюрі, а також страви з символічними назвами: ікра заморська баклажанна, пельмені на всю стипендію, сковорідка картоплі як у гуртожитку, мамин борщ, вареники від тітки Валі і багато іншого. У барному меню – широкий вибір пива, міцного алкоголю і вина. Із безалкогольних напоїв пропонують також «ностальгічні» позиції: лимонади «Дюшес», «Тархун», «Крем-соду».

Це другий заклад Купера з такою вивіскою, перша «Молодість» вже кілька років працює в Одесі на вулиці Грецькій.

Нагадаємо, раніше 31 жовтня, в цьому ж будинку відкрився фудхол Kyiv Food Market. Подивитися, як виглядає перший в столиці фуд-хол, можна за посиланням в фоторепортажі RAU.

Нова Salateira в Мінську

В кінці жовтня в мінському ТРЦ Palazzo, розташованому на вул. Тімірязєва, 74 А, відкрився ресторан української мережі в стилі fast-healthy Salateira. Гостям торгово-розважального центру заклад пропонує традиційні бренд-переваги: відкриту кухню, вибір інгредієнтів за смаком при замовленні страви, новинки сезонного меню і авторські рецепти. У меню салати, супи, сендвічі та сезонне меню осені. Заклад став вже четвертим в Білорусі, ще по одному можна зустріти в ТРЦ Gallery Minsk, DiaMond City і Dana Mall.

Практика біля Львівської площі

Компанія USG Holding перезапустила власний ресторан Sam’s Steak House Prime під новою назвою «Практика». Як пише The Village, об’єкт знаходиться на вул. Бульварно-Кудрявській, 3, в колишньому маєтку дворянина Василя Сербулова – будівлі 1876 року в стилі неоготики. Як пояснюють власники закладу, вони хотіли вийти за межі формату стейк-хауса, розширивши меню за рахунок не тільки м’ясних страв.

Приміщення ресторану розділене на два поверхи. На першому рівні – 68 посадочних місць в одному основному і одному окремому залі, а також відкрита кухня. На другому поверсі облаштували приміщення для проведення заходів, ще один зал і відкриту кухню, формат якої визначають як Chef’s Table.

domino’s Pizza

Міжнародна мережа Domino’s Pizza відкрила на початку листопада новий заклад у Києві. Об’єкт розташований на вул. Дорогожицька, 17. Раніше, в жовтні, Domino’s Pizza відкрили 50-й ювілейний ресторан в Україні. Як уточнив у коментарі RAU маркетинг-директор Domino’s в Україні Павло Кожухар, 50-я піцерія компанії в країні почала роботу 16 жовтня на вул. Гончара, 62 в Києві. Її площа склала 163 кв. м, а для відвідувачів закладу обладнано 22 посадкових місця, не рахуючи стійки.

Уже до кінця поточного року Domino’s Pizza планує розширити мережу до 55 піцерій в країні.

Пузата Хата в Києві

Мережа ресторанів української кухні Пузата Хата відкрила наприкінці жовтня новий заклад у Києві. Точка мережі розташована на вул. Васильківській 100 а, в житловому комплексі “Standard One-S1” біля станції метро “Виставковий центр”.

Перший заклад мережі відкрив свої двері ще в 2003 році, а зараз вона налічує близько 40 ресторанів у Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Одесі та Луцьку. В асортименті представлено близько 300 страв.

Перший в Україні грецький ресторан Kritikos

У Києві на бульварі Лесі Українки, 30 в, розпочав роботу ресторан грецької кухні Kritikos. Як повідомляє The Village Україна, це перший заклад в Україні грецької мережі ресторанів. Розташували його на колишній локації Benjamin’s і The Seafood Bar. У меню Kritikos разом з грецькими стравами пропонуються також позиції, властиві всьому середземноморському регіоні: юверлаки, буйабес, дзадзикі та інше.

Kritikos назвали в честь Нікоса Критикоса, який заснував перший заклад мережі в Греції в 1977 році.

Український ресторан визнали найкращим закладом Варшави

Український заклад “Ресторація Бачевських”, що відкрився у Варшаві на початку цього року, визнано одним з кращих закладів польської столиці. Як пише eda.bit.ua, варшавська «Ресторація Бачевських» є аналогом популярного однойменного закладу у Львові. Якщо у львівському ресторані акцент на стравах галицької кухні, то заклад у Варшаві пропонує ознайомитися з місцевими, варшавськими кулінарними традиціями. Водночас у меню польської “ресторації” є дегустаційні сети зі страв польської, єврейської та львівської кухні.

У середині листопада під час Restaurant Week Polska — ресторанної тижня у Варшаві — польська “Ресторація Бачевських” отримала кілька нагород, в тому числі в категорії «Кращі основні страви»: за лазанки з бичачими хвостами і вареники з раковими шийками під соусом з раків. Також “Ресторацію Бачевських” назвали другою у списку кращих закладів Варшави.

Starbucks відкриє свою найбільшу кав’ярню – в п’ять поверхів

Мережа кав’ярень Starbucks відкриє в США свій найбільший заклад. Про це заявив гендиректор компанії Кевін Джонсон, повідомляє НВ з посиланням на Bloomberg. Заклад поєднуватиме кав’ярню і магазин і займе п’ятиповерхову будівлю в одному з найдорожчих ділових районів Чикаго. Для Starbucks це шостий настільки великий заклад. П’ять інших розташовані в Сіетлі, Шанхаї, Мілані, Нью-Йорку і Токіо. Вони служать полігоном для тестування більш якісних продуктів і нових напоїв, а також продуктів харчування і навіть коктейлів.

Кав’ярня в Чикаго почне працювати 15 листопада. Серед новинок там з’являться витримані у віскі кавові зерна по $ 40 за вісім унцій (приблизно 230 г), вершково-горіховий лате та морозиво.

Starbucks відкриє свою найбільшу кав'ярню — у п'ять поверхів
Півроку Uber Eats в Україні

За перші шість місяців роботи Uber Eats в Києві (сервіс запустився в лютому 2019 року) обсяг замовлень зріс на 80%, а суми замовлень зросли вдвічі. За кількістю завантажень додаток Uber Eats займає перше місце в Європі, де ринок доставки їжі, за прогнозами, складе до 2023 року $24,7 млрд.

Зараз в лідерах по замовленнях три категорії їжі: піца, бургери і адаптовані страви азіатської кухні (суші, рис, локшина і т. п.). Ще дві категорії зараз стрімко набирають популярність – це здорове харчування і страви кримсько-татарської кухні.

Півроку Über Eats: в яких ресторанах і які страви найчастіше замовляють українці

*Слідкуйте за новинами ринку в Telegram RAU

Читайте також наш попередній огляд

Новини ресторанів: Кінь у протигазі, Публіцист, Анчоусна від Чорноморки, проекти Сільпо, Roshen та інші


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку