Новини ресторанів: Молодість, Практика, Kritikos, Пузата Хата, Domino’s Pizza та інші

Новини ресторанів: Молодість, Практика, Kritikos, Пузата Хата, Domino’s Pizza та інші

27.11.2019 08:11
  2796
Микола Маранчак

Молодість на Арсенальній, Практика біля Львівської площі, Kritikos на Печерську, четверта Salateira у Мінську, а також Пузата Хата, Domino’s Pizza, Uber Easts та інші.

Цей текст доступний також російською мовою

Молодість на Арсенальній

Ресторатор Алекс Купер відкрив перший в Києві кафе-бар «Молодість». Як пише eda.bit.ua, об’єкт розташований на вул. Московська, 8 і пропонує в меню “страви, знайомі всім з дитинства”: курячий бульйон, форшмак, картопля з малосольною тюлькою або оселедцем, салат олів’є – як окрему страву, так і на тостах – смажені карасі, чебуреки, тюлька, смажена у фритюрі, а також страви з символічними назвами: ікра заморська баклажанна, пельмені на всю стипендію, сковорідка картоплі як у гуртожитку, мамин борщ, вареники від тітки Валі і багато іншого. У барному меню – широкий вибір пива, міцного алкоголю і вина. Із безалкогольних напоїв пропонують також «ностальгічні» позиції: лимонади «Дюшес», «Тархун», «Крем-соду».

Це другий заклад Купера з такою вивіскою, перша «Молодість» вже кілька років працює в Одесі на вулиці Грецькій.

Нагадаємо, раніше 31 жовтня, в цьому ж будинку відкрився фудхол Kyiv Food Market. Подивитися, як виглядає перший в столиці фуд-хол, можна за посиланням в фоторепортажі RAU.

Нова Salateira в Мінську

В кінці жовтня в мінському ТРЦ Palazzo, розташованому на вул. Тімірязєва, 74 А, відкрився ресторан української мережі в стилі fast-healthy Salateira. Гостям торгово-розважального центру заклад пропонує традиційні бренд-переваги: відкриту кухню, вибір інгредієнтів за смаком при замовленні страви, новинки сезонного меню і авторські рецепти. У меню салати, супи, сендвічі та сезонне меню осені. Заклад став вже четвертим в Білорусі, ще по одному можна зустріти в ТРЦ Gallery Minsk, DiaMond City і Dana Mall.

Практика біля Львівської площі

Компанія USG Holding перезапустила власний ресторан Sam’s Steak House Prime під новою назвою «Практика». Як пише The Village, об’єкт знаходиться на вул. Бульварно-Кудрявській, 3, в колишньому маєтку дворянина Василя Сербулова – будівлі 1876 року в стилі неоготики. Як пояснюють власники закладу, вони хотіли вийти за межі формату стейк-хауса, розширивши меню за рахунок не тільки м’ясних страв.

Приміщення ресторану розділене на два поверхи. На першому рівні – 68 посадочних місць в одному основному і одному окремому залі, а також відкрита кухня. На другому поверсі облаштували приміщення для проведення заходів, ще один зал і відкриту кухню, формат якої визначають як Chef’s Table.

domino’s Pizza

Міжнародна мережа Domino’s Pizza відкрила на початку листопада новий заклад у Києві. Об’єкт розташований на вул. Дорогожицька, 17. Раніше, в жовтні, Domino’s Pizza відкрили 50-й ювілейний ресторан в Україні. Як уточнив у коментарі RAU маркетинг-директор Domino’s в Україні Павло Кожухар, 50-я піцерія компанії в країні почала роботу 16 жовтня на вул. Гончара, 62 в Києві. Її площа склала 163 кв. м, а для відвідувачів закладу обладнано 22 посадкових місця, не рахуючи стійки.

Уже до кінця поточного року Domino’s Pizza планує розширити мережу до 55 піцерій в країні.

Пузата Хата в Києві

Мережа ресторанів української кухні Пузата Хата відкрила наприкінці жовтня новий заклад у Києві. Точка мережі розташована на вул. Васильківській 100 а, в житловому комплексі “Standard One-S1” біля станції метро “Виставковий центр”.

Перший заклад мережі відкрив свої двері ще в 2003 році, а зараз вона налічує близько 40 ресторанів у Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Одесі та Луцьку. В асортименті представлено близько 300 страв.

Перший в Україні грецький ресторан Kritikos

У Києві на бульварі Лесі Українки, 30 в, розпочав роботу ресторан грецької кухні Kritikos. Як повідомляє The Village Україна, це перший заклад в Україні грецької мережі ресторанів. Розташували його на колишній локації Benjamin’s і The Seafood Bar. У меню Kritikos разом з грецькими стравами пропонуються також позиції, властиві всьому середземноморському регіоні: юверлаки, буйабес, дзадзикі та інше.

Kritikos назвали в честь Нікоса Критикоса, який заснував перший заклад мережі в Греції в 1977 році.

Український ресторан визнали найкращим закладом Варшави

Український заклад “Ресторація Бачевських”, що відкрився у Варшаві на початку цього року, визнано одним з кращих закладів польської столиці. Як пише eda.bit.ua, варшавська «Ресторація Бачевських» є аналогом популярного однойменного закладу у Львові. Якщо у львівському ресторані акцент на стравах галицької кухні, то заклад у Варшаві пропонує ознайомитися з місцевими, варшавськими кулінарними традиціями. Водночас у меню польської “ресторації” є дегустаційні сети зі страв польської, єврейської та львівської кухні.

У середині листопада під час Restaurant Week Polska — ресторанної тижня у Варшаві — польська “Ресторація Бачевських” отримала кілька нагород, в тому числі в категорії «Кращі основні страви»: за лазанки з бичачими хвостами і вареники з раковими шийками під соусом з раків. Також “Ресторацію Бачевських” назвали другою у списку кращих закладів Варшави.

Starbucks відкриє свою найбільшу кав’ярню – в п’ять поверхів

Мережа кав’ярень Starbucks відкриє в США свій найбільший заклад. Про це заявив гендиректор компанії Кевін Джонсон, повідомляє НВ з посиланням на Bloomberg. Заклад поєднуватиме кав’ярню і магазин і займе п’ятиповерхову будівлю в одному з найдорожчих ділових районів Чикаго. Для Starbucks це шостий настільки великий заклад. П’ять інших розташовані в Сіетлі, Шанхаї, Мілані, Нью-Йорку і Токіо. Вони служать полігоном для тестування більш якісних продуктів і нових напоїв, а також продуктів харчування і навіть коктейлів.

Кав’ярня в Чикаго почне працювати 15 листопада. Серед новинок там з’являться витримані у віскі кавові зерна по $ 40 за вісім унцій (приблизно 230 г), вершково-горіховий лате та морозиво.

Starbucks відкриє свою найбільшу кав'ярню — у п'ять поверхів
Півроку Uber Eats в Україні

За перші шість місяців роботи Uber Eats в Києві (сервіс запустився в лютому 2019 року) обсяг замовлень зріс на 80%, а суми замовлень зросли вдвічі. За кількістю завантажень додаток Uber Eats займає перше місце в Європі, де ринок доставки їжі, за прогнозами, складе до 2023 року $24,7 млрд.

Зараз в лідерах по замовленнях три категорії їжі: піца, бургери і адаптовані страви азіатської кухні (суші, рис, локшина і т. п.). Ще дві категорії зараз стрімко набирають популярність – це здорове харчування і страви кримсько-татарської кухні.

Півроку Über Eats: в яких ресторанах і які страви найчастіше замовляють українці

*Слідкуйте за новинами ринку в Telegram RAU

Читайте також наш попередній огляд

Новини ресторанів: Кінь у протигазі, Публіцист, Анчоусна від Чорноморки, проекти Сільпо, Roshen та інші


To the latest news To popular news Підтримати редакцію

Share this news on social networks


Read also

Норвезький інвестиційний фонд для України оголосив про першу інвестиційну ініціативу, спрямовану на індустріальний парк M10 у Львові

Норвезький інвестиційний фонд для України оголосив про першу інвестиційну ініціативу, спрямовану на індустріальний парк M10 у Львові

20 листопада Інвестиційний фонд для України (Ukraine Investment Fund) — новостворений фонд під управлінням норвезького державного...
time icon   
  5