McDonald’s відкриє дев’ять нових ресторанів у 2025 році

McDonald’s відкриє дев’ять нових ресторанів у 2025 році

24.03.2025 08:15
  8201
Валерія Байда

McDonald’s поступово повертає сніданки та планує відкрити цьогоріч дев’ять нових закладів у центральній та західній Україні.

Про підсумки 2024 року та плани

Довгострокова стратегія McDonald’s в Україні – бути ближче до клієнтів. Наразі в мережі працює 109 закладів з 124. Тогоріч було відкрито вісім нових ресторанів. Компанія інвестувала в будівництво й модернізацію закладів 1,8 млрд грн та сплатила близько 2,6 млрд грн податків.

Цьогоріч планується відкриття дев’яти закладів. Топ-менеджери McDonald’s кажуть, що мінімальна ціль в Україні – поступове зростання до 500 закладів.

у 2024 році мережу відвідало 103 млн клієнтів, що на 16% більше, ніж було в 2023 році. Проте ще не досягли довоєнну цифру в 125 млн відвідувачів.

Про повернення сніданків

Ще з 2022 року мережа McDonald’s шукала можливості повернення ранкових страв. Проте на заваді стояли перш за все повітряні тривоги та пов’язані з ними операційні складнощі.

І ось 13 березня почався загальнонаціональний запуск сніданків. Розгортання відбувається поетапно: першими мали змогу скуштувати сніданки відвідувачі мережі у Львові, Тернополі, Луцьку, Івано-Франківську, Яремчі та Ковелі, а вже на наступному тижні ранкове меню з’явиться в Києві та області. Замовити сніданки можна з початку роботи закладу і до 10:30 в ресторані та до 10:15 через послугу McDelivery.

Страви з ранкового меню будуть представлені у всіх ресторанах, окрім 12 закладів у Полтаві, Дніпрі, Кременчуці, Кривому Розі, Кропивницькому та Олександрії. Основна причина — повітряні тривоги, які відбуваються там частіше, що ускладнює перехід із ранкового меню на основне.

Також сніданки не будуть доступні в 11 ресторанах, що розташовані на фуд-кортах в торговельних центрах, оскільки їхній графік роботи не дозволяє забезпечити ефективні продажі ранкового меню. Такі ресторани відкриваються пізніше, ніж інші заклади, проте це не стосується ресторанів, які мають окремий вхід з вулиці.

Наразі ранкове меню вже доступне у Львові, Луцьку, Тернополі, Івано-Франківську, Яремче, Ковелі, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях, Черкасах, Житомирі, Глибочиці, Чернігові та Одесі. Протягом близько чотирьох тижнів після появи сніданків у новому місті, доставка буде доступна безкоштовно через Bolt Food, а згодом доступна і через Glovo.

Про українських постачальників

Для приготування ранкового меню у мережі використовує 58% українських інгредієнтів і товарів, що відповідає стратегії компанії із локалізації постачань. Українські виробники постачають масло, яйця, курку, свинину, бекон, латук, помідори та паковання.

Загалом близько 60% інгредієнтів і товарів – це локальні компанії.


До останніх новин До популярних новин Підписатись на TG канал

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку