Як відновлюють роботу кафе та ресторани в Україні – аналітика Poster
Частка відкритих закладів зросла з 14% у перші дні війни до 38% – в яких регіонах та скільки саме кафе та ресторанів вже відновили роботу попри воєнний стан.
Результати дослідження проведеного компанією з автоматизації закладів Poster ґрунтуються на даних понад 9000 закладів-клієнтів компанії в Україні. «Наприкінці лютого у країні працювало лише 14% закладів у порівнянні з довоєнним показником 20 лютого. З початку березня тенденція змінюється: ресторатори потрохи повертаються до роботи навіть попри воєнний стан», — повідомили у компанії.
Зараз в Україні працює 38% закладів, і з кожним днем кількість кафе та ресторанів, що повертаються до роботи, зростає.
Інфографіка: Poster
Наразі найбільша кількість відкритих закладів у регіонах, де немає активних бойових дій. Так, у Закарпатській області сьогодні працюють 84% закладів, у Чернівецькій — 77%, у Тернопільській — 73%, у Хмельницькій — 75%, в Івано-Франківській — 72%, у Львівській — 69% від довоєнної кількості.
Для порівняння: у Київській області відкрито тільки 16% закладів, у Києві – 18%, у Чернігівській області – працює лише 1% від клієнтів Poster у порівнянні із довоєнним показником, у Луганській — жодного.
Інфографіка: Poster
Раніше повідомлялося, що в Україні працює 67% відділень банків від довоєнного рівня. Також повідомлялося, що у Києві створили інтерактивну карту діючих бізнесів — у тому числі і закладів громадського харчування.
Читайте також
Звернення Асоціації рітейлерів України щодо продажу алкогольних напоїв під час воєнного стану