Як і з чим пити портвейн – ділиться досвідом АЛКОМАГ

Як і з чим пити портвейн – ділиться досвідом АЛКОМАГ

25.11.2019 03:22
  2761
rau

Портвейн – найпопулярніше вино в світі, яке в нашій країні, на жаль, стало жертвою зіпсованої репутації.

Цей матеріал також доступний російською мовою

Через неякісні пакетовані напої під назвою «Портвейн 777» багато людей вирішили поставити хрест на якісному оригіналі цього напою. Ми однозначно рекомендуємо вам спробувати справжній портвейн з Португалії, а сьогодні розповімо про те, як правильно його дегустувати.

На сайті https://alcomag.com.ua/ ALCOMAG зібрав різнопланову колекцію алкогольних напоїв, в якій кожен зможе підібрати щось собі до смаку. А бажаючим відкрити для себе щось нове допоможуть визначитися з вибором консультанти-сомельє.

Подача напою

Температура подачі – один з найважливіших факторів, що впливають на смакові якості вина. Червоний портвейн перед подачею слід охолодити до 18 градусів, а білий – приблизно до 10. Як кріплене вино, портвейн можна подавати не тільки в якості доповнення до їжі, але також як аперитив і діжестив. Найкраще розкривають ароматику цього напою келихи тюльпановідной форми.

Види портвейну

  • Рубі. Молоде вино, яке рекомендують пити як аперитив, або подавати його з легкими закусками. Також цей різновид часто використовують в коктейлях.
  • Тоні. Більш зріле і складне вино, яке відмінно підійде для діжестівної подачі. Якщо хочете подати його разом з гастрономією, вибирайте десерти та солодощі.
  • Витримані портвейни. Це дуже насичені за смаком вина, які п’ють, як хороший коньяк – в аналогічному тюльпановідному келиху на короткій ніжці. Закушувати такий самобутній напій не рекомендують.
  • Білий портвейн. Це більш легкий і свіжий варіант порто, який експерти радять подавати зі свіжими фруктами або ягодами. Також це кріплене вино можна сміливо змішувати зі свіжими соками і подавати як коктейль.
  • Солодкий портвейн. В такому форматі портвейн не варто комбінувати з їжею, навіть десертами. Завдяки своєму насиченому смаку, він сам виступає в ролі десерту.

Гастрономічні пари

Якщо ви хочете дегустувати портвейн не з легкими закусками, а разом з повноцінним гастрономічним супроводом, в першу чергу, радимо звернути увагу на м’ясні страви.

Білі види портвейну відмінно покажуть себе в компанії з морською рибою та морепродуктами. Практично всі портвейни добре поєднуються з солодощами – це може бути шоколад, фрукти, кремові десерти, морозиво або випічка.

Матеріал публікується на правах реклами


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку