Вакантність на ринку торговельної нерухомості Києва досягла рекордного рівня

Вакантність на ринку торговельної нерухомості Києва досягла рекордного рівня

30.01.2017 08:40
  438
Ukrainian Retail Association

Згідно з даними компанії Colliers International (Україна), станом на 1 січня 2017 року вакантність на ринку торговельної нерухомості Києва становила 10%, що є найбільшим показником за останні 10 років.

Як повідомляє портал Commercialproperty з посиланням на експертів Colliers International, навіть в 2009 і 2014 кризових роках показник вакантності торговельних центрів столиці не збільшувався до такого рівня.

Основна причина такого високого показника – відкриття в четвертому кварталі 2016 року в Києві торгово-розважального центру Lavina Mall, що є найбільшим ТРЦ в Україні (орендована площа – понад 100 000 кв. М). При цьому якщо виключити Lavina Mall з підрахунків, то рівень вакантності на ринку столиці складе близько 4,5%.

На думку керуючого директора Colliers International (Україна) Олександра Носаченко, таке підвищення має короткостроковий характер і суттєво не вплине на основні індикатори ринку.

«Ми припускаємо, що до кінця 2017 року вакантність на ринку торговельної нерухомості Києва істотно знизиться – до 5-6%, враховуючи той факт, що більшість проектів, заявлених до відкриття в поточному році, з великою часткою ймовірності будуть перенесені на більш пізній термін. При цьому ми не прогнозуємо зниження попиту і орендних ставок за умови збереження ринкової кон’юнктури », – зазначив експерт.

Джерело: Commercialproperty

Читайте також –

Вільні метри: які ТРЦ можуть відкритися у Києві в 2017-му?


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку