У 2016 році в Україні відкрилося 685 аптек

У 2016 році в Україні відкрилося 685 аптек

29.03.2017 08:40
  236
Ukrainian Retail Association

З 2015 року кількість аптек в Україні почала збільшуватися і до кінця 2016-го в країні працювало вже майже 20 000 аптечних торгівельних точок.

Як пише delo.ua з посиланням на інформацію компанії Pro-Consulting, український ринок аптечних мереж почав долати кризу і поступово нарощувати кількість точок продажу. У 2014 році аналітики ринку спостерігали різке зменшення кількості працюючих аптечних кіосків, оскільки на той момент було видано заборону на роботу даної категорії торгових точок. Крім того, на ситуацію в сегменті вплинула анексія Криму та бойові дії на сході країни. За вказаний період ринок втратив 4% від загальної кількості аптек.

У 2015 році кількість аптечних пунктів почала збільшуватися. За вказаний рік відкрилося 466 аптечних пунктів.

Ця тенденція зберіглася і в 2016 році. Збільшилася кількість аптек у Дніпропетровській, Вінницькій, Одеській, Львівській областях, а також у столиці. У той же час, кількість аптечних точок на підконтрольних Україні територіях в Донецькій і Луганській областях, навпаки, знизилася. Це пов’язано з внутрішніми переміщеннями громадян України з непідконтрольних територій в сусідні області і великі обласні центри.

Крім того, варто відзначити, що в 2013-2016 роках частка великих торгових аптечних мереж (входять в список топ-100) на ринку зросла з 60,1% до 66,8%. У той же час, гравці ринку, які не входять в перелік 300 найбільших компаній, зменшили свою частку в сегменті з 23,9% до 18,1%. Ця статистика ще раз підтверджує наявність тенденції до консолідації ринку, а також прагнення до виділення лідерів сегменту.

Джерело: delo.ua

Читайте також – 

Аптечні мережі не дотримуються рекомендованих державою цін – звіт АМКУ


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Вже в цьому році в західному регіоні України відкриються три нових ТРЦ та розпочнеться будівництво ще трьох ТРЦ

Вже в цьому році в західному регіоні України відкриються три нових ТРЦ та розпочнеться будівництво ще трьох ТРЦ

На різних стадіях реалізації на заході країни знаходяться одразу шість проєктів нових торгово-розважальних центрів...
time icon  
  53
Усі новини ринку