UTG: Орендні ставки в київських ТРЦ виростуть до кінця року на 10-20%

UTG: Орендні ставки в київських ТРЦ виростуть до кінця року на 10-20%

14.09.2017 04:30
  104
rau

Орендні ставки виростуть через брак нових торгових площ, введених в експлуатацію в цьому році.

У кращих торгових центрах Києва орендні ставки знаходяться в діапазоні $50-60 за кв. м/міс., але виростуть на 10-20% до кінця року, прогнозують аналітики компаныъ UTG. Пропозиція на ринку комерційної нерухомості Києва в 2017 році поповнилося лише ТЦ Academ-City (GLA – 8 000 кв. м), що становить лише 5% від нової пропозиції за аналогічний період 2016-го. Зокрема, в першому півріччі загальний обсяг торговельних об’єктів столиці досяг 1,3 млн кв. м, що відповідає показнику 460 кв. м на 1000 жителів. До кінця поточного року в цілому очікується введення в експлуатацію ще 62 500 кв. м професійних торговельних площ. «Однак, швидше за все, ми буде спостерігати перенесення термінів введення в експлуатацію більшості заявлених об’єктів», – прогнозує подальший розвиток ситуації керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Ростислав Симонов.

Зниження девелоперської активності в сегменті комерційної нерухомості, безумовно, позначиться на орендних ставках. Так, на думку експертів UTG, вже до кінця поточного року очікується активне поглинання існуючих площ, що призведе до подальшого зниження рівня вакантності в більшості торгових об’єктів. За підрахунками аналітиків компанії, в кращих торгових центрах Києва спостерігається рівень вакантності не більше 2%, а орендні ставки в таких об’єктах знаходяться в діапазоні $50-60 за кв. м.

«Однак до кінця року очікується зростання рівня орендних ставок на 10-20% в якісних торгових центрах. При цьому буде зберігатися прив’язка орендних ставок до долара США (фіксується на поквартальній основі), а відсоток від товарообігу як і раніше буде інструментом компенсації зниження орендних ставок», – розповіла в ході прес-конференції директор компанії UTG Євгенія Локтіонова.

Читайте також –

Заповнюваність київських торгових центрів зростає рекордними темпами – звіт JLL


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Блиск поп-культури у кристалах Swarovski: як перша креативна директорка компанії змінює стратегію бренду

Блиск поп-культури у кристалах Swarovski: як перша креативна директорка компанії змінює стратегію бренду

Перша в історії креативна директорка компанії Swarovski Джованна Енгельберт працює над тим, щоб бренд став привабливим для...
time icon  
  55
Усі новини ринку