Блискавична двадцятка: рейтинг кращих топ-менеджерів в рітейлі

Блискавична двадцятка: рейтинг кращих топ-менеджерів в рітейлі

22.05.2017 12:57
  2711
Іван Зайцев

Керівники Fozzy Group, COMFY І Нова Лінія очолили рейтинг кращих топ-менеджерів серед рітейлерів.

Комунікаційний хаб «Економіка» та видавництво Delo.ua підготували черговий випуск журналу «Топ-100», на цей раз присвячений рейтингу кращих топ-менеджерів українських компаній. У списку 100 кращих топ-менеджерів присутні представники всіх сфер бізнесу: і нафтогазової галузі, і транспортної інфраструктури, і автомобілебудування, і важкого машинобудування. Не залишився осторонь і рітейл: у список ста кращих топ-менеджерів увійшли дев’ять керівників компаній сфери роздрібної торгівлі.

В цьому році методологія проведення дослідження дещо змінилася. Основним показником, який приймався до уваги, залишилась рентабельність чистих продажів компанії за минулий рік. Вона давала кожному учаснику 50% балів. 30% приносила оцінка кращих топ-менеджерів десятьма профільними HR-експертами за такими критеріями як особиста, інноваційна і корпоративна ефективність. Решту 20% склали підсумки голосування на порталі Delo.ua. Якщо компанія не розкривала фінансові результати своєї роботи за 2016 рік, то керівник втрачав 50% набраних балів.

Серед рітейлерів за підсумками дослідження визнаний кращим керівником Олександр Прядухін – з Fozzy Group (Сільпо). На другому місці – Ігор Хижняк з COMFY, на третьому – Петро Ковтун з Нової Лінії. Замикають п’ятірку кращих топ-менеджерів в ритейлі Максим Раскін з Алло та Людмила Севрюк з Брокард-Україна.

топ лучших топ-менеджеров

Зміна методології та штрафи топ-менеджерам, чиї компанії відмовилися надавати дані про фінансові результати за 2016 рік, помітно змінили розстановку кращих топ-менеджерів в рітейлі в порівнянні з торішнім рейтингом. Тоді найбільш ефективним управлінцем був визнаний СЕО Епіцентр К Петро Михайлишин, який набрав 88,36 балів зі 100 можливих. У цьому році він посів лише восьме місце серед ритейлерів, і 79-е в загальному рейтингу, а його підсумкова оцінка склала всього 26,42 бали. Також помітно погіршилися оцінки глави Metro Cash & Carry Ukraine Мартіна Шумахера – якщо в 2016-му він набрав 73,58 бала і посів п’яте місце, то цьогоріч – лише 17,03, що принесло йому 14-ю позицію. Варто відзначити, що якщо раніше в рейтингу кращих топ-менеджерів в ритейлі фігурував співвласник Fozzy Group Володимир Костельман, то в цьому році укладачі списку вирішили оцінювати керівників окремих мереж групи: Сільпо, Фора і так далі. Так що в двадцятку кращих потрапив і голова мережі Фора Олег Струков.

топ-10 лучших топ-менеджеров


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Який стиль лідерства дозволяє компанії досягати значних результатів у час високої турбулентності? Дізнайтесь на Global Leadership Forum у Києві

Який стиль лідерства дозволяє компанії досягати значних результатів у час високої турбулентності? Дізнайтесь на Global Leadership Forum у Києві

Від лідера завжди очікують потоку оптимізму, швидких креативних рішень. Але лідерство сьогодні виявляється через...
time icon  
  80
Усі новини ринку