Тарас Джамалов призначений генеральним директором Lenovo в Україні

Тарас Джамалов призначений генеральним директором Lenovo в Україні

17.02.2017 01:27
  486
rau

Джамалов, який працює в компанії з 2011 року, займав раніше посаду керівника відділу Е2, відділу з розвитку партнерів у споживчому і SMB сегментах. До цього працював у компаніях ERC, Aventures Group.

Про це стало відомо під час прес-конференції, присвяченої вказаному призначенню, пише Інтерфакс-Україна. На новій посаді Джамалов зосередиться на розвитку напрямку персональних комп’ютерів, планшетів та серверів, а також займеться впровадженням в Україні світових трендів.

“Своїм головним завданням я бачу не просто утримання нинішніх позицій на українському ринку, але і досягнення максимальної задоволеності клієнтів при спілкуванні з брендом на будь-якому етапі взаємодії”, – сказав Джамалов.

Він повідомив, що компанія Lenovo за підсумками 2016 року обіймає частку на світовому ринку персональних комп’ютерів у 22,4%. В Україні, зокрема, в сегменті ноутбуків, за підсумками 2016 року компанія займає 28% ринку, а в середньому по місяцях частка коливається в діапазоні 28-31%.

Говорячи про глобальні тренди, Джамалов повідомив, що одним з них буде так зване “життя на ходу” – користування пристроями, зокрема, планшетами, у будь-яких ситуаціях і в будь-який час для вирішення власних завдань. Також глобальним трендом буде віртуальна реальність, для якої також розроблено низку продуктів.

“Ще один тренд – комп’ютерні ігри. Наразі загальний бюджет, який витрачають люди в світі на покупку ігор і будь-яких пристроїв, перевищує бюджети багатьох країн. На думку однієї з аналітичних компаній, у світі нараховується 1,7 млрд гравців. Що здивувало в 2016 році, і це прийняли за тренд, те, що люди поступово відмовляються від використання ігрових консолей і переходять на ігри на персональних системах”, – повідомив Джамалов.

Він додав, що в рамках геймінгового тренду компанія поточного року має намір розвиватися в сегменті ігрових пристроїв.

Довідка. Lenovo – технологічна компанія з капіталізацією в $46 млрд, що входить до списку найбільших міжнародних компаній Fortune Global 500. Спеціалізується на розробці і виробництві інноваційних технологічних рішень для дому та бізнесу, зокрема, виробляючи ПК, смартфони, робочі станції, сервери, системи зберігання даних, планшети і додатки.

Призначення в рітейлі: головні зміни в топ-менеджменті українських компаній за січень


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку