Сир-стрьомінг: у Сільпо з’явилася лімітована колекція найпахучіших сирів світу

Сир-стрьомінг: у Сільпо з’явилася лімітована колекція найпахучіших сирів світу

10.12.2025 03:00
rau

Мережа Сільпо представила нову гастрономічну добірку — колекцію найпахучіших сирів світу з Франції, Іспанії, Італії та Німеччини. Це артизанальні, рідкісні й складні у виробництві сири, частина з яких вперше з’явилася на українському ринку. Вони витримуються у печерах та підвалах, мають насичені аромати, багатий смак і довгу історію.


Ця колекція сирів — одна з найцікавіших і водночас одна з найскладніших, які коли-небудь збирали та привозили в Сільпо, адже деякі сири виготовляються дуже маленькими партіями. Для сирних гурманів — це справжнє свято, а для тих, хто любить відкривати нові смаки, — шанс відчути зовсім інший рівень гастрономічних вражень.

У колекції шість французьких сирів, серед яких:

  • Бургундський Epoisses PDO GERMAIN — сир з понад 500-річною історією. Має червонувату скоринку, омиту у виноградному бренді, кремову серединку з фруктовими нотками та інтенсивним терпким ароматом.

  • Ельзаський Munster AOC Fischer, який готують ще з XVII століття, з виразним ароматом, але ніжним солонувато-терпким смаком з квітковими нотами.
  • Нормандський Pont-l’Évêque AOP Isigny Sainte-Mère, один із найдавніших сирів Франції з м’якою еластичною пастою з ніжним вершковим смаком з нотами ліщини та дріжджовим ароматом.
  • Maroilles AOP Fauquet  з півночі Франції — сир, який виготовляють ще з X століття, має різкий запах, але на смак — вершковий, солонуватий з відчутною кислинкою, нотами горіха, грибів та ледь відчутним присмаком часнику.

  • Аверонський Roquefort AOP Papillon rouge , витриманий у природних печерах сир з блакитною пліснявою із овечого молока.

  • Langres AOP Germain  з регіону Шампань із впізнаваною «заглибиною» для кількох крапель шампанського чи коньяку — пікантний та вершковий.

До колекції також увійшли інші європейські сири:

  • Італійський Taleggio DOP Arrigoni Battista  — сир зі скоринкою, омитою морською водою, різким ароматом і ніжною солодкувато-вершковою серединкою з фруктовими відтінками.
  • Іспанський Torta del Casar DOP La Aldea Extremeña  — з дуже м’якою серединкою. Має виразний аромат солодкого меду й ферментованих овочів і складний смак, що нагадує поєднання артишоків, обсмажених на вершковому маслі, з легкими нотами розсолу та характерною гірчинкою.
  • Німецький Limburger Bauer — сир відомий з XV століття, що має м’яку кремову текстуру, пікантний горіховий смак та інтенсивний аромат.

Партія сирів обмежена і буде доступна з 8 до 22 грудня у 21 супермаркеті Сільпо та Le Silpo. Перевірити наявність та замовити онлайн можна на сайті та застосунку Сільпо.


To the latest news To popular news Підтримати редакцію

Share this news on social networks


Read also