Суд дозволив НБУ продати ТРЦ Республіка

Суд дозволив НБУ продати ТРЦ Республіка

22.05.2017 11:16
  588
rau

Господарський суд Києва 18 травня задовольнив позов Нацбанку до кіпрської компанії Берлінотто Лімітед про звернення стягнення на частку корпоративних прав ТОВ “Мегаполісжитлобуд”.

Read in English

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

У березні 2016 року НБУ подав позов до Берлінотто Лімітед з проханням звернути стягнення на корпоративні права компанії Мегаполісжитлобуд для часткового погашення заборгованості неплатоспроможного банку Надра перед НБУ.

Регулятор зазначає, що свого часу компанія Мегаполісжитлобуд взяла кредит в банку Надра, надавши в якості застави по цьому кредиту корпоративні права на недобудований проект ТРЦ Республіка. Пізніше банк Надра передав ці корпоративні права в якості застави НБУ – під кредит рефінансування.

Після того як банк Надра став неплатоспроможним і не зміг повернути НБУ борг у розмірі 4,4 млрд грн, Нацбанк почав реалізовувати в судовому порядку свої права, як заставодержателя корпоративних прав власника ТРЦ Республіка.

У середині грудня 2016 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) повідомив, що планує продати права вимоги за кредитами юросіб банку Надра, об’єднаних в один лот, у забезпечення яких, зокрема, передано “найбільший у країні недобудований торгово-розважальний центр”. У 2015 році директор-розпорядник фонду Костянтин Ворушилін заявляв, що НБУ може продати ТРЦ Республіка. Як зазначалося, його вартість може перевищувати 1 млрд грн.

Довідка. ТРЦ Республіка – один з найбільших споруджуваних інфраструктурних об’єктів України – розташований на столичній Кільцевій дорозі. У проекті будівництва були величезні магазини, спортклуб, житловий мікрорайон, власні навчальні заклади та автовокзал Теремки.

Читайте також – 

https://rau.ua/development/bolshie-strojki/top-5-skandalnyh-stroek/


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку