Попит на торговельну нерухомість в Україні продовжує зростати – Colliers

Попит на торговельну нерухомість в Україні продовжує зростати – Colliers

15.02.2017 11:05
  472
Ukrainian Retail Association

Товарообіги рітейлерів поступово збільшуються, сприяючи збереженню тенденції зростання попиту на ринку торговельної нерухомості.

Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на міжнародну консалтингову компанію Colliers International (Україна).

«Товарообіг рітейлерів поступово збільшується в гривні і валюті, а також в одиницях продажу, що призводить до збільшення попиту на торговельні площі і поступового зниження вакантності», – відзначають в компанії.

За її даними, найбільш важливими відкриттями в 2016 році стали бренди Uterque, Maje, Sandro, Roeckl, O bag, Silvian Heach, Kiehl’s, Tezenis, Аtos Lombardini, Steiff, Falke, kid’s Republic, Miracle Me, Ravin jeans, Isabel Garcia, KIWE, Conversе.

За інформацією Colliers, в 2016 році також відбулося значне зниження вакантності на вул. Хрещатик у Києві. Зокрема, показник знизився більш ніж удвічі – з 15% на початок 2016 року до 7% до кінця 2016 року, вакантність в кращих ТЦ/ТРЦ столиці склала практично 0%.

На думку керуючого директора Colliers International (Україна) Олександра Носаченко, за умови подальшого процесу стабілізації політичної та економічної ситуації в країні, а також відсутності різких коливань курсу гривні активних гравців на ринку рітейлу стане більше.

«В своїй більшості відкриття магазинів в 2016 році відбувалися через локальних франчайзингових партнерів. Протягом 2017 року очікується вихід на ринок нових міжнародних брендів (у тому числі турецьких), які декілька років придивлялися до нашого ринку і зараз ведуть предметні переговори», – зазначив він.

При цьому в 2017-2019 роках на ринку торгової нерухомості Києва також очікується збільшення нової пропозиції.

«На стадії розробки і реалізації знаходяться близько 626 тис. кв. м, що складає більше половини наявної пропозиції. Ми не прогнозуємо зниження попиту і орендних ставок за умови збереження ринкової кон’юнктури», – зазначив Носаченко.

ДжерелоІнтерфакс-Україна

Читайте також – 

Орендні ставки в торгових центрах Києва зросли на 13%


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку