Сільпо б’є рекорди: в Україні зварили найменший борщ
24 травня 2024 року в мережі Сільпо встановили гастрономічний рекорд на найменший в історії Україні борщ.
Мікроборщ об’ємом 7 мл зварив шеф мережі фуд-холів Сільпо Resto Микола Ільїн. Страва настільки крихітна, що помістилася на двох чайних ложках.
Участь у церемонії приготування взяли гості Сільпо. Вони, а також технічний експерт Національного реєстру рекордів України зафіксували рекорд та пересвідчилися — борщик вийшов смачним і наваристим, аж «ложка стоїть».

Микола Ільїн розповів, що для приготування мікроборщу брав мікроказан ємністю 7 мл. Щоб борщ вдався насиченішим він заздалегідь приготував м’ясний мікробульйон, а ще запік морквину та буряк у печі.



«Ми в Сільпо любимо експериментувати, а ще більше — приємно дивувати наших гостей. Зазвичай люди уявляють рекорди, як щось, що має бути «найшвидшим, найвищим чи найбільшим». Однак ми подумали, а чому б не піти у зворотному напрямку, встановивши рекорд на найменшу в Україні страву? А яка зі страв є найбільш культовою для української кухні? Звісно ж, це борщ. До речі, ми не зупинилися на встановленні рекорда. Наші гості зможуть замовити на фуд-холах мережі борщову церемонію, щоб не тільки скуштувати мікроборщ, а й бути свідками його приготування», — розповідає директорка з маркетингу Сільпо Катерина Огуряєва.


Відтепер у меню Сільпо Resto відвідувачі знайдуть борщову церемонію, яку можна замовити на фуд-холі, зателефонувавши адміністратору та забронювавши час. Шеф приготує на мікроплиті найменший борщ в Україні. Страву можна буде смакувати відразу.
Також мережа Сіпльпо поділилася рецептом.
Час приготування – 30 хвилин.
Інгредієнти:
- Свинина – 0,6 г
- Вода – 4 г
- Картопля – 0,5 г
- Капуста біла – 0,4 г
- Буряк відварений – 0,8 г
- Морква відварна – 0,3 г
- Томатна паста – 0,3 г
- Цибуля ріпчаста – 0,2 г
- Сіль – 0,02 г
- Цукор – 0,02 г
- Перець чорний молотий – 0,005 г
- Олія рослинна – 0,1 г
- Часник – 0,1г
- Зелень – 0,1 г
- Підготовлений овочевий або м’ясний бульйон наливаємо в мікрокаструлю ємністю 7 мл та доводимо до кипіння.
- Додаємо дрібно нарізану картоплю, шинковану капусту та варимо до повної готовності.
- Після додаємо печений буряк, нарізану тоненькою соломкою моркву та пасеровану цибулю з томатною пастою.
- Знову доводимо до кипіння, додаємо дрібно нарізану зелень, спеції та часник, і варимо ще 3 хвилини.
- Закриваємо кришкою і залишаємо настоятись протягом 2 годин.
- Подаємо у хлібних тарілках зі сметаною та борщовими мікро-смаколиками (сало, свіжий часник, цибуля).
Read also
Eva інвестувала близько 100 млн грн в енергонезалежність
