СБУ звинуватила Gloria Jeans у фінансуванні тероризму

СБУ звинуватила Gloria Jeans у фінансуванні тероризму

24.11.2017 01:45
  810
Микола Маранчак

Служба безпеки України звинуватила російський бренд одягу Gloria Jeans, широко представлений в українських ТРЦ, в тому, що вони фінансують бойовиків в Донбасі.
Як повідомляє прес-центр СБУ, під час досудового слідства правоохоронці встановили, що компанія організувала виробництво продукції на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області. Виготовлені товари реалізовувалися в мережі фірмових магазинів по всій території України. Серед торгово-розважальних центрів, в яких представлена Gloria Jeans, ТРЦ SkyMall, Проспект, Променада, РайON, ArtMall, Victoria Gardens, Рів’єра, Сіті Центр та інші.

За інформацією спецслужби, компанія платила «податки» в так званих державних органах «ЛНР», гроші яких використовувалися, в тому числі, на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків, – йдеться в повідомленні.

Слідчі СБ України провели ряд санкціонованих обшуків в офісах і складських приміщеннях рітейлера в Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій і Полтавській областях, і виявили документацію і значну кількість готової до реалізації продукції. Аналіз вилучених матеріалів і документів підтверджує факт виробництва продукції саме на виробничих потужностях, розміщених на тимчасово окупованій території Луганщини.

Співробітники спецслужби встановили, що в подальшому товар транспортували через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію Російської Федерації. Бізнесмени підробляли документи по виготовленню продукції нібито на території РФ і інших країн, і на їх підставі ввозили товар через митний кордон України для реалізації. Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 200, ч. 1, 2, 3 ст. 258-5, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Варто відзначити, що СБУ у своєму повідомленні не називають імені виробника, однак на частині фото, оприлюднених СБУ, видно логотип компанії.

Нагадаємо, що 13 липня 2017 року, після отримання інформації від активістів громадського руху «Відсіч», Служба безпеки України заявила про намір порушити кримінальне виробництво на російську мережу Gloria Jeans у зв’язку з роботою її фабрики в окупованому Луганську.

Пізніше, як розповідала RAU, 15 липня активісти «Відсічі» влаштували проти відкриття магазину російського бренду Gloria Jeans чергову акцію, яка обернулася бійкою з охороною ТРЦ Skymall. Як повідомляли учасники акції, «охоронці Skymall напали на активістів, затягли їх в підсобку, били ногами і тягали по підлозі, забирали телефони», — йдеться в повідомленні.

Читайте також

Охоронці SkyMall побили проукраїнських активістів (відео)


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку