Непотрібна Республіка: перший аукціон з продажу найбільшого ТРЦ Києва не відбувся

Непотрібна Республіка: перший аукціон з продажу найбільшого ТРЦ Києва не відбувся

07.07.2017 11:15
  353
Виктор Нагорский

Електронні торги з продажу торгово-розважального центру Республіка не відбулися через відсутність учасників.

Відповідна інформація міститься в протоколі торгів, розміщеному на сайті електронної системи держзакупівель ProZorro. Нагадаємо, стартова ціна лота становила майже 2,5 млрд грн. Торги проходять за схемою класичного голландського аукціону з поступовим зниженням ціни.

Відсутність потенційних покупців в першому раунді торгів було очікуваним серед експертів і учасників ринку торговельної нерухомості. «Цілком ймовірно, що 7 числа конкурс може не відбутися в силу того, що інвестори не підтримають участь в ньому і будуть чекати зниження ціни – поки ринкова вартість не співпаде з первісної конкурсній. Як тільки це відбудеться, одразу з’являться претенденти », – говорив у коментарі RAU президент компанії UTG Вадим Непосєдов.

Другі торги мають відбутися 24 липня, при цьому вартість об’єкта знизиться до 2,246 млрд. До четвертих торгів 28 серпня вартість впаде ще нижче – до 1,747 млрд грн.

Довідка. ТРЦ Республіка – один з найбільш амбітних проектів торговельної нерухомості в Україні. Будівництво об’єкта, інвестиції в який оцінювалися в $350 млн, почалося в 2012 році, а здача об’єкта в експлуатацію планувалася в 2014-му. Загальна площа недобудованого ТРЦ повинна була скласти 298 000 кв. м, що дозволило б йому стати на той момент третім за величиною в Європі. Ключовим інвестором ТРЦ виступав Дмитро Фірташ, проте в 2015-му права власності на об’єкт перейшли до Фонду гарантування вкладів фізосіб через банкрутство банку Надра, який також належав українському мільярдерові.

Читайте також –

Шлях Республіки: минуле, сьогодення і майбутнє ТРЦ Республіка


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку