Огляд новин food&beverage: McDonald’s, Salateira, Хлібний, Юність та інші
Перший McDonald’s у Білій Церкві, нові Salateira у ТРЦ Ocean Plaza та ТРЦ Respublika Park, а також Darkkitchen Salateira, відкриття кафе-пекарня Хлібний у ТРЦ Aladdin, новий концепт Юність та інші новини сфери food&beverage.
Цей матеріал доступний російською мовою
У Білій Церкві відкрився перший у місті ресторан McDonald’s
3 грудня у Білій Церкві відкрився перший ресторан McDonald’s за адресою вул. Леванєвського, 53 К. Новий одноповерховий заклад площею 393 кв. м вмістив 97 гостьових місць у залі та 146 на літній терасі. Ресторан обладнаний сервісами McDrive та McDelivery, а також тут обладнано кімнату для кур’єрів. Прискорити замовлення дозволяють десять терміналів самообслуговування – на великих екранах можна розглянути страви та вибрати за смаком без очікування у черзі. Для зручності відвідувачів касова зона розділена на дві частини для замовлення та видачі, а працівники сервісу можуть принести замовлення на стіл. Докладніше розглянути ресторан можна тут.
Це відкриття відповідає стратегії посилення присутності компанії у регіонах, яку McDonald’s оголосив на початку року. У 2021 році компанія також відкрила ресторани у Луцьку, Івано-Франківську, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та селі Гора.

Крім того, новий ресторан McDonald’s відкриється у найбільшому харківському ТРЦ Planeta Mall за адресою Кільцевий шлях, 4. Заклад загальною площею 557 кв. м, буде представлено у новітньому форматі мережі: з терміналами самообслуговування, новим принципом роботи касової зони з поділом замовлень та їх отримання, обслуговуванням за столиком та багато іншого. Договір оренди підписаний за допомогою ексклюзивного брокера проекту – компанії UTG. McDonald’s у Planeta Mall розташується на першому поверсі фасадної частини ТРЦ.

Новий ресторан покликаний замінити собою перший заклад у місті (і третій в Україні), який був відкритий на Павлівській площі 12 червня 1997 року. Останнім днем його роботи стало 15 грудня 2021 року. Як повідомили в компанії, ресторан потребував повної модернізації, тому вигідніше було б відкрити новий заклад у сучасному форматі та в іншій локації Харкова.
Дві нових Salateira та одна dark kitchen

Як повідомив співзасновник мережі ресторанів Salateira Олександр Савілов на своїй сторінці Facebook, 5 листопада відчинила свої двері нова точка Salateira на фуд-корті ТРЦ Ocean Plaza. Інтер’єр нового ресторану Salateira виконаний у новому фірмовому стилі з акцентом на природні матеріали. За приготуванням страв можна буде спостерігати прямо через панорамні вікна на кухню. Заклад представляє успішний формат fast-casual, що базується на вільному виборі інгредієнтів на смак гостя. У меню входять салати, пасти, круасани, равіолі, авторські десерти, супи та напої.
Буквально через тиждень, 12 листопада, також розпочала роботу Salateira у ТРЦ Respublika Park. Цей заклад став 18-м в Україні та 23-м у мережі. Нагадаємо, компанія має в своєму розпорядженні 17 точок у Києві, 1- у Дніпрі, а також 5 за кордоном – у Мінську (Білорусь). Крім того, на початку грудня компанія повідомила про відкриття нової “хмарної кухні”, яка готуватиме для доставки.
В ТРЦ Aladdin відкрилося кафе-пекарня «Хлібний»

Компанія Dragon Capital Property Management продовжує реконцепцію ТРЦ Aladdin, у рамках якої у листопаді було відкрито нове кафе-пекарня «Хлібний». Як повідомили RAU в керуючій компанії комплексу, новий орендар зайняв площу близько 250 кв. м, має окремий фасадний вхід для зручності відвідувачів. Особливість інтер’єру полягає у стилізації під покажчики у метрополітені радянських часів.
Юність в Одесі й Shalom у столиці

11 грудня ресторатор Алекс Купер написав на своїй сторінці у Facebook про відкриття нового проекту Юність – міського кафе з піцею у міському саду Одеси (одразу за входом з вул. Преображенської). Окрім піци тут відвідувачам пропонують випічку та торти, а також фірмові бургери та сніданки цілий день. Нагадаємо, у ресторатора вже є мережа ресторан-барів у стилі 90-х під назвою Молодость в Одесі, Києві та Харкові.
Крім того, на початку грудня у Києві на вул. на Мазепи 5А ресторатор запустив ще один проект, який починався як звичайна шаурменна і в результаті перетворився на Shalom на 120 місць на двох поверхах: ізраїльське міське кафе на першому поверсі та коктейльний бар на другому.

Співзасновник Kyiv Food Market та Odesa Food Market називає це закладом нового формату. В інтерв’ю The Village Ukraine він висловив надію, що цей формат спрацює як свого часу вдалося “окультурити” формат закладів з танцями під музику 90-х або занесення в Україну тренду зі створення фуд-холів.

Новий проект він реалізує разом із співзасновником компанії “Верес” Андрієм Родіонцевим. Для початку формат запустили та перевірили на корнері в Odesa Food Market. Незабаром планують запустити окремий формат із Shalom-кіосками: неподалік (в радіусі 3-4 км) від ресторану відкрити кілька невеликих закладів.
TikTok відкриває ресторани

Як повідомляє сайт Mmr.ua, платформа TikTok об’єдналася з Virtual Dining Concepts та Grubhub, щоб за допомогою TikTok Kitchen втілити у реальність мрії тих, хто хотів спробувати страви з TikTok. На початку наступного року в США з’являться ресторани, що працюють лише на доставку, які пропонують вірусні продукти через додаток. Передбачається, що TikTok відкриє 300 ресторанів, а доставка буде доступна з березня. До кінця року кількість локацій може перевищити 1000. Згідно з повідомленням TechCrunch, у першому меню будуть представлені найпопулярніші страви, зокрема паста із запеченою фетою, смеш-бургери, кукурудзяні реберця та чіпси з макаронів. Меню змінюватиметься, щоб відображати нові рецепти, які стали вірусними, хоча ще невідомо, чи будуть якісь страви постійно представлені в меню.
Доходи від продажів підуть творцям страв, хоча це може бути не так просто, тому що невідомо хто точно створив ці рецепти. У таких випадках неясно, як додаток визначатиме, хто отримає виплату.
Сіль-2021. Названі найкращі ресторани, кафе, бари та паби України

28 листопада відбулася церемонія нагородження дев’ятої національної ресторанної премії Сіль. Як повідомляється на сайті НВ, у Києві вручили мідні сковорідки найкращим ресторанам, кафе, барам та пабам України. Цього року за перемогу у 17-ти номінаціях премії змагалися 145 закладів із 22-х міст України.
Цього року нагороди отримали найкращі заклади Києва, Одеси, Львова та Львівської області.
Переможці Сіль 2021
Найкраще міське кафе
- ЖЗЛ, Київ
Найкращий ресторан національної кухні
- Fratelli, Одеса
Найкраща кав’ярня
- Foundation Coffee Roasters, Одеса
Найкращий заміський ресторан
- Terrace by the lake (Edem Resort Medical & SPA), с. Стрілки, Львівська обл.
Найкращий винний бар
- Win Bar, Київ
Найкращий ресторан азійської кухні
- Тайский привет, Київ
Найкраща кондитерська
- SHOco, Львів
Найкращий пивний ресторан
- This is pivbar, Київ
Найкращий ресторан із винною картою
- Vino e Cucina, Київ
Найкращий ресторан при готелі
- Panorama (Edem Resort), с. Стрілки, Львівська обл.
Найкраще кафе-пекарня
- Paul, Київ
Найкращий ресторан української кухні
- Ресторація Бачевських, Львів
Найкращий пивний бар
- Var Var, Київ
Найкращий м’ясний ресторан
- Steak House, Київ
Найкращий бар
- Parovoz Speak Easy, Київ
Вибір журі
- Fish&Pussycat Sushi Bar, Київ
Відкриття року
- Fenix, Київ
Нагадаємо, переможців 2021 року визначило журі, у складі представників українського ресторанного бізнесу: ресторатори, експерти ресторанної індустрії, керівники та керуючі відомих компаній, топ-менеджери, тренери та лектори, бренд-шефи, сомельє та інші.
Читайте також –
Огляд новин food&beverage: Shell Café, Royal Donuts, McDonald’s, Burger King, Salateira та інші
Read also
Системність у цифровізації визначає лідерів бізнесу
