Новини food&beverage: McDonald’s, KFC, Lviv Croissants, Чорноморка, Kyiv Food Market та інші

Новини food&beverage: McDonald’s, KFC, Lviv Croissants, Чорноморка, Kyiv Food Market та інші

Сьогодні
Костянтин Симоненко

McDonald’s в Україні розширив мережу до 120 працюючих ресторанів, перший KFC в Коломиї, другий заклад мережі Lviv Croissants в американському штаті Вашингтон, Чорноморка в Бухаресті та Білій Церкві, запуск Kyiv Food Market після оновлення та реконцепції, а також інші новини з ресторанної сфери.

Нові ресторани McDonald’s у Житомирі, Львові та Гатному

Як пише видання NV, ПІІ МакДональдс Юкрейн Лтд., що розвиває в Україні мережу ресторанів швидкого обслуговування McDonald’s, відкрило новий ресторан у Житомирі (вул. Покровська, 93 А). Цей заклад став другим у місті та 120-м рестораном мережі, який сьогодні працює в Україні (ще 15 ресторанів закриті через вимоги безпеки). Це вже 11-та локація, відкрита компанією за 2025 рік. Площа закладу становить близько 470 кв. м, 123 місця в залі та 120 на терасі.

Нагадаємо, що тижнем раніше, 17 грудня, McDonald’s відкрив новий ресторан у Київській області за адресою: село Гатне, Фастівський район, провулок Одеський, 10. Новий ресторан площею 462 кв. м розташований поруч із трасою Е95, неподалік від виїзду з Києва біля Теремків — на одному з головних транспортних напрямків столиці. Так компанія продовжує реалізовувати стратегію розвитку мережі вздовж основних автомагістралей України.

Також 28 листопада у зоні фуд-кортів львівського ТРЦ Victoria Gardens (адреса: вул. Кульпарківська, 226 А), що є найбільшим торгово-розважальним центром на заході України, почав роботу новий ресторан McDonald’s.

Мережа KFC відкрила заклад у Коломиї

Мережа KFC продовжує своє розширення в Україні. 29 листопада бренд відкрив свій перший ресторан у передгір’ї Карпат — місті Коломия. Новий ресторан розташований за адресою: проспект В'ячеслава Чорновола, 30 А. Загальна площа закладу становить 274 кв. м, зала має 76 посадкових місць, а на літньому майданчику — ще 32 місця для комфортного відпочинку у теплу пору року. Як зазначають у компанії, вибір Коломиї для нового відкриття не випадковий: місто демонструє сталий розвиток та відкритість до розширення мережі сучасних закладів швидкого обслуговування.

Ресторанний холдинг !Fest готує вихід мережі П’яна вишня в Німеччині, США та Великобританії

За 10 років львівська мережа закладів П’яна вишня, яку розвиває ресторанний холдинг !Fest, охопила 10 країн. Тепер, як повідомляє All Retail з посиланням на слова голови та співвласника холдингу Андрія Худо, компанія стратегічно готує вихід на нові ринки — Німеччини, США та Англії. Заклади П’яна вишня працюють у багатьох країнах, зокрема у Франції, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині, Молдові та країнах Балтії. В 2024 році був відкритий заклад у Лондоні. Проте він пропрацював лише три місяці, оскільки франчайзі отримали ліцензію ресторану, а не бару. Через це там не могли обслуговувати гостей, які замовляли лише напої.

Lviv Croissants відкрила другий заклад у штаті Вашингтон

Українська мережа Lviv Croissants відкрила другий заклад у штаті Вашингтон, США. Цього разу точка запрацювала у ТРЦ Westfield Southcenter Mall, що в місті Таквіла. Це один із найжвавіших торговельних центрів регіону. Як повідомляє компанія у своїх соцмережах, простір готували до відкриття майже рік. В асортименті традиційні круасани з різними начинками та різні напої.

На початку грудня Lviv Croissants відкрили перший заклад у польському місті Познань (вулиця Пулвейська, 2), а в листопаді українська мережа вийшла на ринок Норвегії. Перший заклад там запрацював в Осло за адресою: Arbeidersamfunnets Plass,1.

Також наприкінці жовтня почав роботу заклад в ТЦ Grand Pardubice на Площі Республіки (місто Пардубиці). Це вже другий заклад у Чехії — після Праги.
Цієї осені Lviv Croissants відкрили також три нові заклади в Україні: в Кропивницькому, в Обухові та в Луцьку.

Kyiv Food Market відкрився після оновлення та реконцепції

Kyiv Food Market відкрився після реновації простору за адресою: вул. Князів Острозьких, 8 А. Вже з 12 грудня фудхол працює в тестовому режимі. Про це йдеться в соцмережах простору. Загалом в оновленому закладі додали більше світла, затишних зон та ресторанних рішень. З’явилися нові точки, смаки та формати. За словами команди проєкту, інвестиції у реновацію оцінюються щонайменше у $500 000, однак фінальна сума ще може зрости.
Фудхол також змінив планування, зокрема на першому поверсі з’явилися окремі столи для компаній, столики на чотирьох і новий бар. На другому поверсі облаштували сцену для виступів. Оскільки івенти стали важливою частиною оновленого формату Kyiv Food Market. До зимового сезону простір доповнили святковим новорічним декором, а фасад будівлі, як і торік, оформили у стилі пряничного будиночка.

Бессарабський ринок у Києві знову запрацював після реновації

У Києві 10 грудня у тестовому режимі відкрився оновлений Бессарабський ринок. Головний принцип проєкту “Бессарабка. Ринок їжі" — жодного дублювання форматів і меню. Суть та цільове призначення самого ринку не змінювали. Торговці, які десятиріччями тут працювали, повертаються на свої місця та продовжують роботу в оновлених торгових рядах, розповіла керівниця проєкту Наталія Джулай.

На старті над ідеєю працювали лише двоє-троє підприємців, але згодом ініціатива перетворилася на групу із 16 інвесторів – 15 ФОП і ТОВ «Бевереджис». Вони об’єдналися, уклали договори з КП «Бессарабський ринок» і профінансували оновлення своїх торгових місць власним коштом. Орієнтовний обсяг інвестицій у модернізацію становить близько 150 млн грн.

Тут передбачено 17 фудкорнерів та окремий бар. На ринку вже працюють Міністерство десертів, Himalaya, Буффаліно, Burger Farm, Глек, Мацоні, Big Mama, Жаровня, Татарка, Sushi Icons, Gyros, Gelarty, Витач, а також кав’ярня Cherry coffee та бар. Проте ще залишаються вільні місця, оскільки перемовини з потенційними учасниками тривають.

У ТРЦ РайON відкрилася Пузата Хата

12 листопада у столичному ТРЦ РайON на Троєщині відкрився популярний ресторан української кухні Пузата Хата. Це вже 46-й заклад мережі. Новий оператор зайняв площу понад 785 кв. м на другому поверсі ТРЦ і розрахований на 220 посадкових місць. Очікується, що ресторан забезпечить високий потік відвідувачів і стане одним із ключових орендарів центру.

Чорноморка в Білій Церкві та Бухаресті

21 листопада мережа ресторанів Чорноморка відкрила новий ресторан у Білій Церкві на вул. Ярослава Мудрого, 1. Заклад має просторий зал на 150 місць і терасу. Цей заклад став 37-м в Україні та 49-м у світі.

Також цієї зими планується відкрити перший заклад у столиці Румунії, Бухаресті, - повідомили 17 грудня 2025-го на офіційній Instagram-сторінці мережі. Як розповіла Forbes.ua власниця мережі Ольга Копилова, це буде ресторан із повним сервісом площею 280 кв. м, розрахований на 100 посадкових місць. Заклад працюватиме за адресою Piata Unirii 1, Bucuresti – у торговому центрі міста.

На залізничному вокзалі в Києві відкриють ресторан il Molino

На столичному Центральному залізничному вокзалі відкриють ресторан італійської кухні іl Molino. Компанія виграла тендер на розміщення там закладу. Про це розповіла team leader проєкту Ірина Борець у коментарі для "Реве та стогне ресторатор". Ресторан буде розташований між 9-ю та 10-ю коліями. Його загальна площа складе 108 кв. метрів. Він стане вже 15-м рестораном мережі. Проєкт передбачає будівництво закладу з нуля, оскільки раніше на цьому місці стояли МАФи. У запуск закладу планується інвестувати близько 6,5 млн грн.

Для цієї локації запустять спеціально адаптований формат із фокусом на швидке обслуговування пасажирів. Основу меню становитиме піца у трьох форматах: класична піца, solo pizza для індивідуального споживання та експрес-формат kono pizza. Формат доповнять рішення take-away, можливість попереднього замовлення та спеціальне пакування для подорожей.


To the latest news To popular news Підтримати редакцію

Share this news on social networks


Read also