Найкраще – дітям: у київському рітейл-парк Петрівка відкрився дитячий центр ZkidZ (фоторепортаж)

Найкраще – дітям: у київському рітейл-парк Петрівка відкрився дитячий центр ZkidZ (фоторепортаж)

09.10.2018 08:15
  668
Іван Зайцев

Інноваційний розважально-освітній дитячий центр міжнародної мережі ZkidZ зайняв 2400 кв. м на двох поверхах в першому в Україні об’єкті формату «рітейл-парк».

Урочисте відкриття центру пройшло в неділю, 7 жовтня. ZkidZ – міжнародна компанія з угорським корінням, що управляє мережею дитячих інноваційних центрів в Білорусі, Росії, а тепер – і в Україні. До кінця року планується відкрити ще один об’єкт в Будапешті, а далі у оператора вельми амбітні плани. У найближчі роки він має намір почати роботу в Іспанії, Франції, Німеччини, Румунії, Болгарії та інших європейських країнах.

Пропустити відкриття нового центру було неможливо: по всьому рітейл-парку лунала музика, а вхід в приміщення був барвисто оформлений повітряними кульками і червоною доріжкою.

Усередині поки було порівняно малолюдно, так як основна частина активностей була запланована на більш пізній час. Але відвідувачі вже з цікавістю роздивлялися та знайомилися з численними розвагами першого в Україні інноваційного центру ZkidZ. Всього ж центр розрахований на перебування максимум 1000 осіб – дорослих і дітей – одночасно.

До речі, цінова політика закладу поки досить лояльна: година коштує 50 грн в будні і 70 грн у вихідні. Якщо ж батьки хочуть залишити дитину на більш тривалий термін, вони можуть заплатити 130 грн в будні або 150 у вихідні, та отримати «безлім» на день.

Відразу за ресепшеном розташована точка фаст-фуд, де діти та дорослі можуть перекусити й відпочити. Меню досить велике: є і бургери, і салати, і супи, і страви здорового харчування. Працює точка в колаборації з відомим ресторатором Дмитром Заходякіним, засновником мережі ресторанів THE (The Burger, The Coffee і т.д.). Всі інгредієнти в дитячий центр поставляє він, і відповідає за приготування та якість страв.

Але найцікавіше ховається далі.

Відразу від кафе відвідувачі потрапляють в інтерактивну кімнату, де з людиною взаємодіє відразу все: і стіни, і підлога, і ліхтарі. Незабаром діти в цій кімнаті зможуть розважатися як душа забажає: або повторювати рухи картинок на стінах, або, навпаки, транслювати власні рухи на гігантські панелі. Поки тут демонструють абстрактні картинки.

В майбутньому ця кімната буде використовуватися для навчання: тут за допомогою інтерактивів діти зможуть познайомитися з різними куточками Землі, дізнатися багато цікавих фактів про Сонячну систему, біологію, історію і так далі. Ефект занурення буде досягатися за допомогою віртуальної реальності: шоломи і стіни будуть взаємодіяти з дитиною, пропонуючи йому нову інформацію в легкій і цікавій формі.

Зрозуміло, подібні технології – задоволення не з дешевих. Інвестиції у відкриття одного інноваційного розважально-навчального центру ZkidZ становлять близько $1 млн.

Ще один величезний зал призначений для фізичної активності. Тут діти та дорослі можуть досхочу побігати, полазити по атракціонам, погойдатися на гойдалках і пограти в різні ігри. За порядком і безпекою стежить численний персонал: всього в центрі буде зайнято 25 спеціально навчених хлопців і дівчат.

Другий поверх в день відкриття було відведено під концертну сцену та місце для брейк-денс-батла.

У спеціально відведених кімнатах діти могли розфарбовувати стіни та великі листи ватману, проявляючи свою творчу натуру.

У майбутньому тут будуть проводитися майстер-класи та заняття з малювання, шахів та інших прикладних мистецтв, проводитися уроки та лекції. Все, як завжди в ZkidZ – у веселій, ненудній ігровій формі.

Також окреме приміщення буде відведено під дитячі Дні народження та інші свята.

Втім, і для непосид на відкритті підготували сюрпризи: великий батут і надувне містечко, в якому було де полазити і де пострибати.

Надалі частину залу планується відвести під заняття спортом: єдиноборствами, йогою та іншими активностями. У центрі передбачений окремий гардероб, шафки для особистих речей, і навіть душова, щоб помитися після активних вправ. Але в день відкриття вона, зрозуміло, була закрита.

Основна частина урочистостей почалася з 12 години дня, і на той час в центрі зібралося вже чимало людей.

Головну увагу було прикуто до двох подій: на другому поверсі проходив брейк-денс-батл, де змагалися як любителі, так і учасники професійних колективів. Всього на участь записалося більше 50 дітей.

А на першому поверсі для дітей влаштували шикарне шоу мильних бульбашок. Найменших навіть вдавалося повністю приховати за прозорою плівкою. Само собою, в охочих випробувати настільки незвичайні відчуття нестачі не було.

Загалом: було багато фарб, сміху, криків і радості. Новий розважально-навчальний центр явно припав до душі маленьким киянам.

Читайте також –

Недитячий реформат: Від магазинів МІККІ до унікального простору MYplay


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку