У центрі Запоріжжя побудують ТРЦ на 100 000 кв. м (презентація)

У центрі Запоріжжя побудують ТРЦ на 100 000 кв. м (презентація)

15.01.2018 08:45
  767
Іван Зайцев

Новий об’єкт стане найбільшим торгово-розважальним центром Запорізького регіону. План передбачає будівництво ТРЦ і реконструкцію парку імені Пушкіна.

Проект «Сучасний центр міста», що включає будівництво ТРЦ і реконструкцію прилеглої до нього паркової зони, представив автор ідеї і один з інвесторів проекту, голова ради засновників групи компаній «Александр» Володимир Кальцев.

Сумарні інвестиції в будівництво складуть 1,4 млрд грн, планований термін спорудження будівлі – 36 місяців. Крім того, в реконструкцію парку ім. Пушкіна інвестори мають намір вкласти ще 64 млн грн. За підрахунками експертів, проект створить понад 6000 нових робочих – 3500 під час самого будівництва і ще 1500-2000 – після нього, в торговому центрі і в забезпеченні інфраструктури парку.

За планом, новий ТРЦ стане найбільшим об’єктом торгової нерухомості Запоріжжя і Запорізького регіону. Його загальна площа складе 102 000 – 104 000 кв. м. Будівля буде триповерховою, з них два поверхи передбачається відвести під магазини, а один – під розважальну зону і фуд-корти. Всього в новому ТРЦ планується розмістити близько 300 торгових точок. Поява нових якісних і сучасних торгових площ допоможе залучити в Запоріжжі мережевих українських і міжнародних рітейлерів, в тому числі і ще не представлених в регіоні. Володимир Кальцев повідомив, що з низкою операторів розпочаті переговори про відкриття їх магазинів в майбутньому ТРЦ. Зокрема, бізнесмен розраховує залучити в торгово-розважальний центр такі бренди, як Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Armani Jeans, Calvin Klein, Gucci, Baldinini та інші відомі вітчизняні й зарубіжні торгові марки.

У Запоріжжі спостерігається гострий дефіцит якісних і сучасних торгових площ. Про це розповів експерт ринку нерухомості, керівник групи компаній «Арсенал» Андрій Розумович: зараз в місті налічується всього 105 000 кв. м торговельних площ, з яких лише 10% відповідають європейським нормам і вимогам. За його оцінкою, для задоволення попиту на торговельні об’єкти, Запоріжжю потрібно ще як мінімум 288 000 кв. м якісних торговельних площ. Частину цього попиту планують забезпечити завдяки будівництву нового ТРЦ. Причому інвестори особливу увагу приділяють питанням екологічності, безпеки і поліпшення умов життя городян.

Керувати будівництвом буде австрійська компанія Delta Holding, що маэ 40-річний досвід у проектуванні та будівництві ТРЦ, в тому числі, в умовах щільної міської забудови. Зокрема, в портфелі компанії вже є побудований в Україні торгово-розважальний центр – Ave Plaza. «Ми застосуємо весь арсенал європейських технологій і стандартів будівництва тут, в Запоріжжі. Будьте впевнені, ми завжди виконуємо взяті на себе зобов’язання», – підкреслив керівник і партнер компанії «DELTA Ukraine» Вольфганг Гомернік.

Крім забезпечення запорожців місцем для якісного шопінгу та розваг, інвестори багато уваги приділяють відновленню рекреаційної функції парку імені Пушкіна. Зараз парк сильно запущений. Після реконструкції парк знову стане місцем для відпочинку і розваг жителів міста. Орієнтовна вартість реконструкції парку становить близько 64 млн гривень. Крім того, інвестори планують взяти на себе не тільки саму реконструкцію парку, а й зобов’язання по його подальшого утримання.

 

Автор проекту реконструкції, директор компанії Ді-Лайн і президент Гільдії ландшафтних архітекторів України Оксана Мілевська уточнила, що після реконструкції парк буде розбитий на три зони: для тихого і активного відпочинку, а також для занять спортом. Крім того, в парковій зоні буде створений унікальний спеціальний майданчик для скейтбордистів, що дасть можливість приймати змагання міжнародного рівня. «У стильовому рішенні проекту реконструкції парку ми зробили акцент на сучасні методи організації ландшафту, які широко застосовуються в Європі і світі. Всього планується висадити близько 10 000 рослин, що в п’ять разів більше ніж є зараз. Рослини, передбачувані до посадки, вирощені в кращих розсадниках Бельгії, Польщі, Німеччини та України. Особливий акцент зроблений на їх підборі – враховувалася кліматична і екологічна специфіка Запоріжжя», – підкреслила Оксана Мілевська.

Читайте також –

Затишшя після бурі: підсумки ринку торгової нерухомості України-2017


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку