Новини логістики: Укрпошта, Ін Тайм, і склад для Business Group

Новини логістики: Укрпошта, Ін Тайм, і склад для Business Group

21.07.2017 01:44
  609
Ukrainian Retail Association

Огляд останніх новин логістичного ринку: Укрпошта і MasterCard, нові тарифи в Ін Тайм, підсумки півріччя в Нова Пошта і новий склад для Business Group.

Укрпошта

Державний поштовий оператор став членом платіжної системи MasterCard. Як повідомило порталу НВ джерело в компанії, завдяки цьому Укрпошта отримає можливість встановлювати POS-термінали на своїх відділеннях для розрахунку платіжними картками.

«Запит Укрпошти з набуття членства в міжнародній платіжній системі Mastercard був схвалений 4 липня 2017 року. Ліцензійний договір між Mastercard і Укрпошта підписаний, зараз йде процес технічної інтеграції», – підтвердили членство в прес-службі Mastercard.

Пізніше в компанії повідомили, що встановлять 5 000 терміналів для розрахунку картами і будуть співпрацювати з платіжними системами. За результатами тендеру в системі державних закупівель ProZorro компанія уклала угоду з компанією «УкрКарт» про послуги процесінгу на 214,35 млн грн.

Власна мережа терміналів для Укрпошти, як стверджують в держкомпанії, набагато вигідніша з економічної точки зору, ніж установка в відділеннях терміналів банків-партнерів, яким за такі послуги довелося б платити комісійну винагороду. Адже дає можливість отримати значно більший дохід за видачу готівки, ніж по терміналах банків і дозволить істотно економити витрати Укрпошти.

Нова пошта

За I півріччя 2017 року Нова пошта доставила 64 млн відправлень, що на 32% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найпопулярнішим видом відправлень залишаються посилки вагою до 2 кг.

Як повідомила RAU прес-служба Нова пошта, стрімка динаміка ринку онлайн-торгівлі і зростання попиту на адресне обслуговування продовжують відображатися на показниках компанії. За шість місяців 2017 року для клієнтів сегменту e-commerce Нова пошта доставила більше 14 млн відправлень – на 31% більше аналогічного показника минулого року. Протягом шести місяців кур’єри Нова пошта доставили одержувачам 7,3 млн посилок. Це майже на 50% більше, ніж в I півріччі 2016- го.

Також клієнти Нова пошта стали частіше користуватися почтоматами. У порівнянні з I половиною минулого року, кількість посилок, отриманих через автоматизовані пункти видачі, зросла майже на 30%.

Нагадаємо, в минулому році компанія збільшила кількість відправлень на 40%. Валовий дохід Нова пошта в 2016 році склав 5,4 млрд грн.

Ін Тайм

Компанія Ін Тайм оновила систему тарифікації відправлень вагою понад 31 кг, а також ввела ряд додаткових послуг. Зокрема, дешевшими стали доставка відправлень на короткі відстані для шин і дисків, а також для палет. Крім того, знизилися розцінки на доставку в населені пункти по областям, а на відправлення в обласні центри тариф підвищився на 10%.

«Ми перейшли на систему зонування, де тариф залежить від віддаленості областей відправки та отримання. Це більш збалансована цінова політика, яка враховує реальну відстань перевезення», – говорить генеральний директор Ін Тайм Сергій Грачов.

У Ін Тайм також підкреслили, що компанія слідує плану розвитку та оптимізації існуючих продуктів і такі зміни в тарифах є частиною програми трансформації в 2017 році. За словами Грачова, наступним етапом буде введення нових спеціальних продуктів для різних сегментів. «Ми йдемо за попитом і в наших планах уже в другому півріччі перезапуск діючих продуктів і сервісів, а також оптимізація додаткових послуг», – сказав гендиректор компанії.

Business Group

Компанія Business Group орендувала 4500 кв. м складу в мультитемпературному логістичному комплексі RLC в Броварському районі Київської області. Про це повідомила прес-служба компанії CBRE Ukraine, яка представляла в переговорах інтереси компанії-власника складу.

Згідно з повідомленням, Business Group – одна з найбільших компаній українського ринку логістики, яка обслуговує таких продуктових рітейлерів, як NOVUS, АТБ, METRO Cash & Carry, Концерн Хлібпром. Компанія вже займає складські приміщення в декількох складських об’єктах в Київській області і ця угода була обумовлена ​​необхідністю розширення площі в сучасному складському комплексі.

«Сьогодні на ринку складської нерухомості спостерігається поступове підвищення попиту на складські площі і зменшення пропозиції приміщень. Угода з Business Group є значущою транзакцією, яка демонструє зростання орендної активності в складському секторі», – прокоментувала керівник департаменту складської і логістичної нерухомості CBRE Ukraine Наталія Сокирко.

Логістичний центр RLC – складський комплекс класу А, побудований із застосуванням передових європейських технологій. Комплекс розташований в Броварському районі Київської області, в безпосередній близькості від траси міжнародного значення E95. Загальна площа об’єкта становить 63 000 кв. м.

Читайте також – 

Огляд новин в fashion-рітейлі: ARGO, Lacoste і новий магазин Інтертоп


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку