Портер іде в цеха: у Києві відкрився один з найбільших у Східній Європі пабів (фоторепортаж)

Портер іде в цеха: у Києві відкрився один з найбільших у Східній Європі пабів (фоторепортаж)

21.01.2017 09:00
  2028
Микола Маранчак

Як виглядає найбільший Портер паб в Києві, і що в ньому знаходиться.
Ще кілька місяців тому найбільшим пабом Києва був Портер на Либідській, про що RAU писала у вересні 2016 року. Зараз мережа побила свій же рекорд, відкривши заклад, майже вдвічі більший. Масштаби нового Портер паб вражають – його площа склала близько 2500 кв. м. Винятковим він став не тільки завдяки розміру, але і тому що в ньому знаходиться велика сауна і рекордно великий для мережі сцена. Що це за місце, як планується відбити вкладені в нього інвестиції, де ще чекати нові заклади мережі, а також хто варить фірмове пиво «Дядя Вася», RAU розповів керуючий мережі Портер паб Ельчин Новрузов.

Портер паб на Жилянській відкрився в кінці 2016 року і став 28-м у мережі. Після успішного запуску закладу на території колишнього трамвайного депо біля метро Либідська, побудованого ще в ХІХ столітті, компанія довгий час підшукувала нове, не менш масштабне місце, щоб продовжити свої експерименти. Їм виявилося напівзруйнована будівля «Південно-російського машинобудівного заводу (пізніше — заводу «Ленінська кузня») на вулиці Жилянській, спорудженого в 1890-х роках за проектом архітектора Городецького.

За словами Ельчіна, в проект вкладено найбільшу кількість інвестицій порівняно з усіма попередніми проектами мережі. Це не дивно, будівля довгі роки перебувало в аварійному стані і вже важко було повірити, що на щось, окрім знесення, придатна. В результаті, після піврічних робіт, Портер паб повстав, буквально, з купи каменів. «Це продовження нашого попереднього проекту на Либідській, розвиток теми старовинних заводів – ми пішли далі в цеха», – прокоментував Ельчин Новрузов. Правда, тепер ці колосальні вкладення доведеться відбити, щоб виправдати проект.

Окрім відомого імені мережі, вдалого місця розташування і постійних клієнтів, компанія робить ставку на організацію зіркових концертів. У новому Портер паб вже встигли виступити С. К. А. Й., Лепреконси, Орест Лютий, а в найближчих планах Green Grey, Трубецькой та інші. Зовнішня реклама для цих виступів не використовується – тільки внутрішні ресурси, наприклад, соцмережі. Причиною тому – вільний вхід в паб навіть під час концертів. У мережі не турбуються, що прийде мало людей, – заклади у такі дні завжди переповнені і без реклами, а тому повернення вкладень – лише питанням часу.

Втім, без маркетингу мережа, звичайно ж, не обходиться. Зараз запущена реклама в метрополітені, йде робота з інститутами по залученню студентів, а також просуваються спеціальні вечірки.

Згідно з даними керівництва Портер паб, новий заклад мережі став одним з найбільших пабів у Східній Європі. «Ми звичайно не можемо стверджувати, що знаходимося в абсолютному топі, але, якщо довіряти Google і нашою інформацією, таких закладів ще не було в Україні і не факт, що можна знайти в найближчому зарубіжжі», – говорить Новрузов.

У новому Портер паб абсолютно немає зонування, немає відмінностей між VIP-місцем і звичайним – все розташовано на загальному «open space», вздовж якого тягнеться величезної довжини барна стійка.

Надалі тут буде працювати ще один бар, який буде обслуговувати безпосередньо столики, а центральний мега-бар стане місцем відпочинку виключно сидячих за його стійкою.

Усюди традиційно розташовані дерев’яні бочки та інший інвентар,який є фірмовими фішками декору Портер паб.

Справжньою ж гордістю закладу є його сауна, місткістю до 8-10 осіб з кімнатою відпочинку до 15 осіб. Будь-яку їжу та напої з меню пабу можна замовити в кімнату відпочинку, вікна якої виходять прямо в зал закладу.

В новому Портер вариться 13 фірмових сортів пива, деякі з яких є нерегулярними. Це так звані авторські сорти пива. Також один-два рази в місяць готуються експериментальні сорти пива, якими тут урізноманітнюють меню. Призначені вони, перш за все, для дівчат, які люблять пивні напої з особливим пряним ароматом або фруктовим присмаком.

Пиво в Портер варять виключно місцеві фахівці. Власна пивоварня була відкрита ще в 2011 році, яку очолює місцевий гуру – головний пивовар мережі, який 7 років тому створив перші 7 сортів пива «Дядя Вася».

Крім умільців, яких знаходять вже зі стажем і додатково навчають, в команду пивоварів потрапляють і люди, далекі від цього ремесла. Просування персоналу всередині мережі трапляється неймовірне – пивоварами стають як повара, так і технологи або навіть офіціанти.

За 2016 рік було відкрито п’ять нових закладів мережі. Вже зараз Портер виходить в регіони, поки правда тільки по Київській області. Перший паб відкрився у місті Вишневе, а до кінця січня 2017 року ще один Портер повинен відкритися в місті Українка в Обухівському районі Київської області.

Надалі керівництво Портер планує подібні проекти продовжувати, але все залежить від знаходження нових локацій і їх успішної окупності. За словами Ельчіна, в успіху у керівництва сумнівів немає.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку