Правоохоронці проводять обшуки в офісі тютюнового монополіста TEDIS Україна

Правоохоронці проводять обшуки в офісі тютюнового монополіста TEDIS Україна

31.03.2017 11:26
  277
rau

За словами керівника ГПУ Юрія Луценка, обшуки пов’язані з викриттям схеми ухилення від сплати податків та виведенням коштів за кордон, в тому числі – для фінансування тероризму.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. «Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2012 року до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб’ютора тютюнових виробів ТОВ Мегаполіс Україна (тепер – Тедіс Україна) є в тому числі громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон», – написав Луценко, зазначивши, що зараз 1000 співробітників правоохоронних органів проводять обшуки в компанії та інші невідкладні слідчі дії.

За словами глави ГПУ, під впливом Кесаєва на ключові посади в Тедіс Україна призначені особи, які всі свої рішення узгоджують з членом ради директорів російського Заводу імені Дегтярьова – одного з постачальників зброї терористичним організаціями ДНР/ЛНР.

Луценко також підкреслив, що, незважаючи на заборону РНБО та НБУ через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 роки виведено 2,5 млрд грн. За словами генпрокурора, для утримання монопольного становища фірма отримувала сприяння з боку окремих державних органів. Вранці в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) також пройшли обшуки.

Журналісти rau.ua звернулися до прес-служби Тедіс Україна з проханням прокоментувати звинувачення генпрокурора і обшуки, однак відповіді від компанії поки не отримали.

Нагадаємо, в грудні минулого року Антимонопольний комітет України визнав Тедіс Україна (раніше – Мегаполіс-Україна) монополістом і оштрафував загалом на 430 млн грн. Раніше, на початку 2016 року розгорівся скандал навколо компанії: склади Тедіс Україна у деяких регіонах заблокували громадські активісти і депутати. Вони заявляли, що засновник і мажоритарій компанії Ігор Кесаєв – російський мільярдер, який володіє однією з збройових компаній, продукція якої використовується проти української армії на сході України.

Восени 2016 року обшуки в офісах тютюнового монополіста уже проводили співробітники Державної фіскальної служби.

Тоді в компанії пов’язували дії податківців з постійними звинуваченнями з боку ДФС в ухиленні від сплати податків і зборів.

Редакція rau.ua буде продовжувати стежити за розвитком ситуації та інформувати читачів про події.

Довідка. TEDIS Ukraine є однією з найбільших українських дистриб’юторських компаній. Створена в 2011 році ТОВ «Торгова компанія «Мегаполіс-Україна», в травні 2016 року перейменована в ТОВ «ТЕДИС УКРАЇНА».

Штат компанії TEDIS Ukraine налічує 2 460 співробітників, мережа складається з 35 регіональних структурних підрозділів (РСП) по всій території України. TEDIS Ukraine перерахувала в бюджети різних рівнів у 2015 році 1,5 млрд грн.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку