Нова послуга Нова пошта: платиш за коробку, а не за відправку. У чому користь для бізнесу

Нова послуга Нова пошта: платиш за коробку, а не за відправку. У чому користь для бізнесу

28.12.2018 08:00
  2345
Ukrainian Retail Association

Нова пошта запустила нову послугу для бізнесу – redBох. Її суть в тому, що підприємець купує коробку для посилки, в її вартість входять відправка, переадресація і повернення посилки.

Цей матеріал також доступний російською мовою

Редакція порталу MC Today розповідає про переваги і недоліки послуги. RAU публікує адаптовану версію матеріалу.

Як це працює

За задумом Нова пошта, послуга спростить життя компаніям, які регулярно відправляють посилки одного і того ж розміру. Наприклад, це онлайн-магазини, які продають футболки.

«Замість складних процесів з виміром, зважуванням, пакуванням посилки клієнту можна запропонувати стандартизовану послугу redBox», – пояснили в компанії. Ось як це працює.

Купити коробки. В особистому кабінеті або через мобільний додаток можна замовити кілька коробок redBох: 10, 20, 50, 100, 200 або 500. Їх можна забрати в найближчому відділенні або замовити їх доставку додому. 10 коробок коштують 540 грн, 500 коробок – 24 750 грн. Оплатити замовлення можна в додатку або в особистому кабінеті.

Поки в компанії тестують коробку М-розміру – 24x17x10 см. У неї може поміститися, наприклад, ноутбук. Але в Нова пошта обіцяють, що скоро також введуть розміри побільше і поменше.

Упакувати товар. Вага вашого товару в коробці не повинна перевищувати 30 кг. На redBох вже є клейка стрічка, за допомогою якої можна самому упакувати коробку.

Відсканувати штрих-код. На кожній коробці є унікальний штрих-код. Після того як ви упакували товар, потрібно через мобільний додаток Нова пошта його відсканувати або ввести номер вручну в особистому кабінеті на сайті оператора.

Після цього програма автоматично відкриє вікно, в якому потрібно буде заповнити всю інформацію про одержувача посилки.

Віднести до відділення. Далі коробку потрібно віднести до відділення або замовити кур’єра, який за доплату забере її у вас. Платити за посилку не треба, адже у вартість коробки входять доставка, переадресація в межах міста і повернення посилки, якщо знадобиться.

У компанії говорять, що послуга розрахована на бізнес і створена для того, щоб підприємцям не доводилось кожного разу окремо платити за відправку. Ось які переваги redBох називають в Нова пошта:

  1. Немає прив’язки до замовника, тобто частину коробок ви в будь-який момент можете віддати партнерові.
  2. Чим більше коробок ви замовите за раз, тим дешевшою буде вартість однієї. Наприклад, одна коробка в наборі з 10 штук коштує 54 грн, а в наборі з 200 – 50 грн.
  3. Якщо замовити більше 50 коробок, ви отримаєте додаткову послугу доставки на будинок. Тобто ви можете вказати адресу одержувача, і кур’єр принесе йому посилку додому. За це не потрібно платити.
  4. Коробки можна використовувати протягом шести місяців після покупки.
  5. За окрему плату доступні додаткові послуги. Наприклад, якщо вашу посилку не забирають з відділення 5 днів, ви можете продовжити цей термін, доплачуючи за зберігання по 10 грн в день. Якщо ви купили менше 50 посилок, але хочете, щоб кур’єр доставив відправлення за конкретною адресою, то доплачуєте 20 грн.

Що думають підприємці

Наталія Ваховська, засновник LoveBox

Для себе істотної економії не бачу. Давайте підрахуємо: в стандартному тарифі ціна відправки залежить або від ваги, або від обсягу. У redBох, як я розумію, вартість не залежить від ваги. Головне, щоб товар помістився в коробку.

Це вигідно, якщо металеву деталь вагою, наприклад, 5 кг засунути в коробку для кілограмової посилки. У нас же товар в основному не важкий, а об’ємний. Тому мені цікаво дочекатися тарифів на великі коробки.

Моя оцінка – приваблива послуга для продавців важких і негабаритних товарів. Послузі не вистачає зрозумілих прикладів, як заощадити.

Анастасія Червінська, засновниця Karambakids

Для мого бізнесу (виробництво дитячого одягу) це буде зручно, адже я відправляю по 20-30 посилок в день. Послуга заощадить мій час при оформленні замовлення і безпосередньо у відділенні.

Правда, хотілося б більше варіацій розмірів коробок.

За матеріалами: MC Today

Читайте також –

Топ-10 глобальних трендів інтернет-торгівлі 2019 року


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку