Призначення в рітейлі: Metro, H&M, Lavina Mall, Цитрус, ЦУМ та інші компанії

Призначення в рітейлі: Metro, H&M, Lavina Mall, Цитрус, ЦУМ та інші компанії

31.05.2018 08:15
  961
Виктор Нагорский

Які зміни відбулися на керівних посадах українських компаній сфери рітейлу та суміжних галузей. Призначення в рітейлі

Metro Cash&Carry Ukraine

Кілька кадрових перестановок відбулося в українському підрозділі німецького рітейлера Metro. На початку травня стало відомо про перехід українського топ-менеджера Mеtro на керівну посаду компанії в іншій країні. Як повідомляв портал Delo.UA, колишній директор з продажів Mеtro Cash & Carry Україна Юлія Пилипенко очолила словацький бізнес рітейлера.

Крім цього, минулого місяця в Metro Cash & Carry Україна був призначений новий комерційний директор. Як уточнили в прес-службі компанії, з 1 травня цей пост зайняла Олена Вдовиченко. Кар’єру в Metro вона почала у вересні 2005 року і працювала на різних посадах в логістиці та управлінні ланцюгами поставок. У листопаді 2013 року Вдовиченко була призначена на посаду начальника управління організації ланцюгів поставок Metro Cash & Carry Україна, а в жовтні 2015-го зайняла пост начальника управління продовольчих товарів. З липня 2017 року Олена займала посаду заступника комерційного директора компанії.

У прес-службі мережі також підкреслили, що це призначення є першим в історії внутрішнім кроком на рівні Ради директорів українського Mеtro і підтверджує, що кожен без винятку член української команди має можливість розвиватися і займати високі посади в компанії.

Відзначимо, раніше посаду комерційного директора Mеtro Cash & Carry Україна обіймав Адріан Арічу, який перейшов на посаду директора з продажів румунського підрозділу Metro.

Lavina Mall

Чергові кадрові перестановки відбулися в керівництві найбільшого торгово-розважального центру України Lavina Mall. На початку травня 2018 у компанії прийняли рішення звільнити Юрія Михайленко з посади директора ТРЦ. Він очолював Lavina Mall з жовтня 2017 року.

На його місце був призначений Дмитро Мунтян – колишній топ-менеджер компанії «Мультиплекс-Холдинг», що розвиває найбільшу в Україні мережу кінотеатрів Multiplex. У «Мультиплекс-Холдинг» він працював з 2006-го по 2007-й, і з 2010-го по 2017 рік. Обіймав посаду директора з розвитку з липня 2016 року по січень 2017-го. До цього Мунтян чотири роки (з липня 2012-го по липень 2016- го) займав посаду директора з розвитку компанії «Мультиплекс-Діджитал». З 12 квітня 2018 року був першим заступником директора Lavina Mall.

Відзначимо, що це вже не перші кадрові перестановки в керівництві ТРЦ. На момент відкриття торгового центру в кінці 2016 року об’єктом керував Дмитро Грільберг.

H&M

PR і маркетинг H&M в Україні очолила Ольга Олійник. На новій посаді вона відповідатиме за реалізацію та координацію короткострокових і довгострокових маркетингових та PR-планів, цілей і стратегій Н&M в Україні, активізацію продажів бренду і підтримку пов’язаних заходів у співпраці з місцевим відділом продажів.

До призначення в Н&M Ольга займала пост Head of PR & Marketing в Lamoda.ua – одному з найбільших в країні інтернет-магазинів одягу, взуття, і аксесуарів. Раніше Олійник близько трьох років працювала на посаді Senior Marketing Specialist в компанії PricewaterhouseCoopers (PwC).

Нагадаємо, в минулому році компанія Н&M, яка об’єднує понад 4000 магазинів в різних країнах світу, повідомила про намір вийти на ринок України. За інформацією LIGA.net, перший магазин H&M в країні відкриється в найбільшому в столиці торгово-розважальному центрі – Lavina Mall. На початку року шведський рітейлер розпочав активний пошук топ-менеджменту та персоналу для свого українського підрозділу.

Нова пошта

Нова пошта розширила Наглядову раду, включивши до її складу Володимира Савчука – експерта зі стратегічного, фінансового та інвестиційного менеджменту, доктора наук і професора програм МВА Києво-Могилянської бізнес-школи та Міжнародного інституту бізнесу.

«Ми переконані, що кожній потужній компанії з довгостроковими планами розвитку потрібен експерт з фінансових і стратегічних питань такого рівня, як Володимир Савчук. Його знання і рекомендації в різні періоди розвитку Нова пошта стали визначальними у прийнятті важливих рішень і усвідомленні перспектив. Зараз, коли компанія Нова пошта стала потужною групою компаній, прийшов час зміцнити наші рішення додаткової експертною оцінкою», – прокоментував співвласник компанії Нова пошта В’ячеслав Клімов.

Як уточнили в прес-службі компанії, Володимир заснував і став першим директором Інституту Бізнесу при Дніпропетровському держуніверситеті. Як консультант Світового банку брав участь в комплексному проекті з реструктуризації підприємств після приватизації в країнах СНД, а також в численних освітніх програмах з реструктуризації підприємств і управлінні в перехідній економіці. Спільно з командою експертів виконав більше 120 проектів по впровадженню систем стратегічного і фінансового управління на підприємствах країн СНД.

Брусничка

Компанію Український Рітейл, що входить до групи СКМ Ріната Ахметова і розвиває торговельну мережу Брусничка, з 16 травня очолив Сергій Бєляєв. Як повідомила RAU прес-служба рітейлера, головними завданнями Бєляєва будуть загальне керівництво компанією відповідно до стратегічних бізнес-цілей, розвиток потенціалу торгової мережі як активного учасника ринку українського рітейлу, і управління інвестиційним портфелем.

«В останні роки перед компанією Український Рітейл, як і перед будь-яким українським бізнесом, стоять серйозні зовнішні виклики. Незважаючи на це, компанія демонструє позитивну динаміку. Зараз Український Рітейл оновлює стратегію своєї діяльності – в найближчі п’ять років перед нами стоятимуть серйозні цілі щодо розвитку компанії та розширення її присутності на ринку», – прокоментував своє призначення Сергій Бєляєв.

Топ-менеджер працює в мережі вже три роки. Раніше він обіймав посаду фінансового директора, а з 20 квітня 2017 року був призначений на посаду виконуючого обов’язки директора компанії Український Рітейл. Свою кар’єру Бєляєв почав в 1992 році в Кіровоградському регіональному відділенні Промінвестбанку. Пройшов шлях від посади економіста до керуючого філією банку в Одесі. Пізніше обіймав посаду директора департаменту корпоративних клієнтів в АКБ «Київ», а також директора з фінансів в ДТЕК Крименерго.

Сергій закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю фінанси та кредит. У 1992 році завершив навчання в Українській банківській школі (кваліфікація – фахівець банківської справи), а в 2014-му – Києво-Могилянську Бізнес Школу, отримав ступінь MBA (програма «Енергія Знань»).

ЦУМ Київ

Столичний ЦУМ посилив команду топ-менеджменту універмагу. Так, на позицію операційного директора був призначений Дмитро Майстренко. Він має успішний 8-річний досвід роботи в банківському секторі, а в ЦУМ зосередиться на формуванні бізнес-стратегії та координації інших важливих для компанії напрямків діяльності.

Крім цього, директором з персоналу стала Поліна Айдин, яка до цього 14 років працювала в Metro Cash & Carry Ukraine. В ЦУМ Поліна буде працювати над удосконаленням HR-процесів, системи винагороди, формуванням системи навчання та розвитку персоналу, а також над розвитком корпоративної культури. Також Поліна координуватиме функціонування Retail Training Academy.

«Ми свідомо посилили управлінську команду професіоналами з інших галузей. ЦУМ змінюється, і я вірю, що свіжий погляд на преміальний рітейл дозволить посилити позиції ЦУМ», – прокоментував кадрові зміни генеральний директор ЦУМ Київ Брайан Хендлі.

Цитрус

У мережі магазинів гаджетів та електроніки Цитрус змінився генеральний директор. Про звільнення з посади СЕО Цитрус Віталія Кузнєцова повідомив портал AIN.UA, посилаючись на телефонну розмову з топ-менеджером. У коментарі редакції Кузнєцов коротко підтвердив своє звільнення, проте підкреслив, що залишається в компанії, в раді директорів. «У компанії змінилися плани. Але краще зверніться за офіційним коментарем», – сказав Кузнєцов.

У прес-службі мережі відзначили, що перехід Віталія Кузнєцова з поста СЕО до ради директорів був запланований ще на початку лютого. До приходу в Цитрус Віталій багато років працював в компанії Samsung Electronics Україна.

В то же час, портал Retailers повідомив, що новим главою компанії став Олексій Погорєлов, який до цього очолював дитячу роздрібну мережу Антошка. Досвід роботи на ринку електроніки у нового СЕО мережі вже є. Раніше він обіймав посаду операційного директора компанії «Фокстрот. Техніка для дому».

UDP

Генеральним директором девелоперської компанії UDP призначений керівник проектів інноваційних парків UNIT.City і LvivTech.City Віталій Мельник. Як повідомив портал Kfund-media, Мельник працює в UDP з 2005 року і давно займається масштабними інфраструктурними об’єктами в області комерційної та житлової нерухомості. Серед його проектів – клубний будинок Maristella в Одесі, котеджне містечко на березі Чорного моря, а також одні з найбільш відомих в Україні інноваційних парків UNIT.City в Києві і LvivTech.City у Львові.

Коментуючи це призначення засновник UDP Василь Хмельницький підкреслив, що компанія продовжить брати участь як інвестор в спільних проектах з партнерами. Але акцент буде зроблений на девелопменті інноваційних бізнес-напрямків групи UFuture, серед яких на першому місці – розвиток інноваційних та індустріальних парків.

Портфель проектів UDP на найближчі кілька років містить близько 1 млн кв. м промислової, офісної та житлової нерухомості. До кінця року UDP також планує завершити будівництво 30 000 кв. м офісних приміщень в UNIT.City, а також побудувати перші два заводи в індустріальному парку «Біла Церква».

Нагадаємо, серед інших відомих девелоперських проектів компанії UDP – будівництво столичних торгово-розважальних центрів Ocean Plaza, Smart Plaza Polytech і Smart Plaza Obolon, а також житлових комплексів «Новопечерські Липки», «Бульвар фонтанів», «RiverStone», «Паркове місто».

Читайте також –

Троє в човні: керівники АТБ, Fozzy і ОККО в списку кращих топ-менеджерів України


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку