Lavina Mall виселяє орендарів фуд-корту. Готує місце під H&M?

Lavina Mall виселяє орендарів фуд-корту. Готує місце під H&M?

15.02.2017 08:35
  682
Виктор Нагорский

Керівництво торгового центру Lavina Mall попередило орендарів фуд-корту про швидкий переїзд. Не виключено, що на місці фуд-корту буде відкритий магазин найбільш очікуваного в Україні бренду одягу H&M.

Інформацію про підготовку релокації rau.ua підтвердили топ-менеджери компаній, що працюють на фуд-корті торгівельно-розважального центру, а також представники низки брокерських та консалтингових компаній. При цьому деякі оператори нарікають, що керівництво центру веде себе досить жорстко, в односторонньому порядку переглядаючи укладені договори і вимагаючи звільнити кращі площі в ТРЦ – у центральному атріумі, прямо біля фонтану. Тим, хто вже відкрився, обіцяють компенсувати витрати на ремонт і переїзд.

Всі на вихід H&M

«Менеджмент Lavina Mall повідомив нас про необхідність переїхати з зони фонтану на іншу локацію, яка розташована ближче до входу в кінотеатр Multiplex. Така вимога, звичайно ж, непокоїть. Адже на нашу думку нинішня локація фуд-корту набагато краще тієї, куди пропонують переїхати», – говорить на умовах анонімності один з рестораторів. Цю інформацію підтвердили представники кількох брокерських та консалтингових компаній.

Інші опитані rau.ua орендарі також не приховують свого невдоволення: «Багато хто вже зробив ремонт і налаштував обладнання. Цей процес був складним, трудомістким і витратним. Ми заходили на повністю голі площі, де не було навіть витяжок, тому з ремонтом намучилися і переживати це ще раз не хочеться».

У той же час, орендарі фуд-корту говорять про готовність переїхати на нову локацію у разі компенсації торговим центром витрат на ремонт, а також зниження орендних ставок.

«Всі ресторатори сподіваються на коректну поведінку ТРЦ. На нашу думку, вона повинна виражатися в компенсації витрат на ремонт і переїзд, а також зниженні орендних ставок, адже нова локація явно поступається зоні біля фонтанів. Попередньо ми отримали обіцянку про компенсацію витрат на ремонт, однак офіційного підтвердження поки що немає», – уточнює топ-менеджер одного з орендарів фуд-корту.

Спочатку планувалося, що в зоні дворівневого фуд-корту в центральному атріумі Lavina Mall буде працювати близько 50 закладів громадського харчування. Передбачалося, що на першому поверсі буде 12 кухонь і 1135 кв. м самого фуд-корту, а на другому – 15 ресторанів на площі 3500 кв. м, не рахуючи «островів» із кав’ярнями.

Згідно з проектом так мала виглядати зона фуд-корту в центральному атріумі ТРЦ

Серед тих, хто вже працює, або підписав договори оренди на фуд-корті ТРЦ, такі компанії як Крила, Salateira, Франс.уа, Сушія, Star Burger, Noodle Doodle, McDonald’s, Pizza King, кафе The Varenik, та інші.

Мовчання – знак згоди

Що ж змусило власника ТРЦ Вагіфа Алієва різко переглядати вже укладені договори і повністю змінювати плани з розміщення зон харчування і магазинів? У самому ТРЦ від коментарів поки утримуються. За словами орендарів Lavina Mall, менеджмент ТРЦ звільняє місце під магазин великого міжнародного рітейлера одягу, який планує вихід на український ринок.

«Представники ТРЦ пояснюють наш переїзд тим, що заходить крупний міжнародний супермаркет одягу. Судячи з усього, мова йде про H&M», – говорить представник однієї з мереж, що працюють у Lavina Mall.

Нагадаємо, наприкінці минулого року ЗМІ повідомляли, що один з найбільших міжнародних рітейлерів – H&M – всерйоз зацікавився українським ринком. Як писала ЛІГА.net, директор з розвитку нових ринків компанії Маттіас Ламберг відвідав Україну і провів переговори з представниками найбільших торгових центрів. За інформацією порталу, серед цих торгових центрів була і Lavina Mall. На початку цього року журнал Новое Время повідомив про повторний візит до Києва керівників рітейлера. При цьому джерела стверджували, що делегацію H&M цікавили локації площею від 2 000 до 4 000 кв. м. Тому фуд-корт Lavina Mall може ідеально підійти під формат торговельних об’єктів шведського бренду.

Слід зазначити, що H&M – один з найбільш очікуваних українцями зарубіжних брендів. Відповідно, його присутність у ТРЦ може істотно поліпшити як показники відвідуваності торгового центру, так і швидкість його наповнення орендарями. Враховуючи, що зараз рітейлери не поспішають відкривати свої магазини в найбільшому ТРЦ України і грандіозний торговий об’єкт залишається напівпорожнім, відкриття H&M для нього було б дуже доречним. За таких умов рішення менеджменту Lavina Mall перенести весь фуд-корт на іншу локацію може бути цілком виправданим. Як сказав у коментарі RAU представник міжнародної консалтингової компанії, «заради такого бренду можуть і ріки назад повертати, чого вже варто просто перенести фуд-корт».

Читайте також –

П’ять причин чому H&M потрібно виходити на український ринок саме зараз


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку