Львівська легенда: як виглядає креативне містечко Холдингу емоцій «!FEST» (фоторепортаж)

Львівська легенда: як виглядає креативне містечко Холдингу емоцій «!FEST» (фоторепортаж)

15.04.2017 09:00
  1513
Микола Маранчак

На території старого заводу розмістилось креативне містечко, що вміщає офіс холдингу, тренінговий центр, open space з гамаком і живністю, майстерню українського бренду «Авіація Галичини», ресторан і нічний клуб «FEST Republic Club».

6 квітня 2017 року львівському Холдингу емоцій «!FEST», який стоїть за створенням мережі креативних ресторанів з оригінальними концепціями, виповнилося 10 років. За цей час компанія відкрила понад 100 закладів, багато з яких стали візитною карткою Львова. З «Криївкою», яку часто називають найбільш популярним рестораном України, пов’язують історію антикомуністичного опору. «Мазох-cafe» вважають віконцем у світ «батька мазохізму», письменника Леопольда фон Захер-Мазоха, котрий народився у Львові. «Найдорожча ресторація Галичини» – своєрідна розповідь про світ «вільних мулярів» масонів – ресторан наповнений різними таємними символами і знаками. Кожен заклад Холдингу має власну легенду і унікальну концепцію.

Присутні закладу «!FEST» і далеко за межами Львова. Наприклад, «Львівську Майстерню Шоколаду» і «Львіські Пляцки», які працюють по франшизі, можна зустріти в багатьох регіонах України. А в листопаді 2016 року перший Театр пива ПРАВDА Холдингу емоцій «!FEST» запрацював у столиці. Rau.ua побувала у святая святих головному офісі креативників «айфеста», який виявився не менш вражаючим, ніж їхні заклади, і підготувала фоторепортаж про місце, де народжується легенда.

Містечко розташоване на території старого занедбаного заводу «Галичскло», який раніше займався переробкою скла та виготовленням склотари для аптечної промисловості, але після банкрутства пустував більше восьми років. Переїзд диктувала необхідність – колектив стрімко збільшувався, і в офісі, на вулиці Лемківській стало занадто тісно.

Всіх гостей на території зустрічають балкони, прикрашені плетеними дерев’яними гніздами. «Гнізда тому, що тут народжуються ідеї», – говорить керівник PR-відділу Холдингу емоцій !FEST Тарас Маселко.

Усередині приміщень під стелею знаходяться яйця, в яких ці ідеї “розвиваються”.

Тут на кожному поверсі є свої «вулиці» та номери будинків, які означають відділи і підрозділи. Як правило, всі назви носять іронічних характер, а їх значення зможуть зрозуміти лише співробітники офісу.

Також відразу звертаєш увагу на численні дипломи, а також забавні вирізки з газет і журналів, на яких можна прочитати такі заголовки, як “В бандерівському ресторані п’ють за “смерть москалям”.

На п’ятому, “стратегічному” поверсі будівлі розмістилися кабінети керівництва холдингу і переговорні для зустрічей. Тут же знаходиться вихід на загальний балкон, з якого можна побачити напівзруйновані конструкції. Хоча в це важко повірити, але саме тут незабаром буде проводитися фестиваль крафтового пива і вінілу Craft & Vinyl Festival. Якщо внизу гостей чекають майстер-класи від пивоварів, дегустації крафтового пива, вулична їжа та виступи груп, то на даху локації “!FEST” пройдуть змагання з велосипедного поло.

Четвертий поверх – креативна і найважливіша частина офісу. Тут знаходиться проектний відділ, який займається створенням нових концепцій ресторанів та інших закладів, а також технаглядом і будівництвом. Саме на цьому поверсі працюють дизайнери, маркетологи, PR-щики і всі, без кого народження і розвиток нових ідей неможливе.

А ще тут живе шиншила.

Якщо креативу потрібен відпочинок, то місце для сну на четвертому поверсі теж передбачено.

Як, втім, і для обіду. На території креативного містечка на першому поверсі знаходиться власне кафе. За словами Тараса Маселко, в процесі їжі зазвичай народжуються цікаві ідеї.

На третьому поверсі розташований відділ постачання, а на другому – фінансовий відділ. Назви вулиць тут відповідні: “Розкішна”, “Знакова”, “До п’ятої”, “Колосальних коштів”, “Поважна”.

Порядку всередині може позаздрити будь-який український офіс.

У сусідньому приміщенні знаходиться «FEST Republic Club», в якому з вересня 2016 року проходять вечірки і дискотеки. З-за суворого індустріального стилю, вдень клуб виглядає так, ніби його тільки будують, чого не скажеш про його зовнішній вигляд вночі під час вечірок. Світло і атмосфера роблять з нього фантастичне місце.

Вхід в клуб виконаний також в Industrial style. Точніше тут залишили все так, як було при занедбаному заводі, лише укріпили стіни споруди, а також поставили сітки, зробивши місце повністю безпечним.

Ідеї для декорацій креативщики «!FEST» створювали, використовуючи підручні предмети такі, як залишки битого скла, знайдені на території заводу, велосипед, човен і навіть внутрішню частину рояля.

На території креативного містечка Холдингу емоцій «!FEST» проходять тренінги для персоналу і менеджерів, в тому числі курси акторської майстерності. Приміщення нагадує навчальну аудиторію з великим екраном, лише з тією відмінністю, що тут є все необхідне для навчання кухарів та пивоварів.

Ще одне дивовижне місце на території містечка – майстерня українського бренду «Авіація Галичини», власного бренду одягу «!FEST». Тут кожна модель розробляється і шиється. Магазини бренду «Авіація Галичини» присутні у Львові в районі Площі Ринок, в Києві в ТРЦ Ocean Plaza і в Дніпрі.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку