Аграрний бум: Епіцентр купив частки в десяти агропідприємствах Glencore

Аграрний бум: Епіцентр купив частки в десяти агропідприємствах Glencore

04.07.2017 02:02
  1053
rau

У кожному з них подружжя Герег, які володіють мережею будівельних гіпермаркетів Епіцентр, отримало по 24,7% частки у статутних фондах.

Про це пише портал nv.ua з посиланням на прес-службу Антимонопольного комітету України (АМКУ). Як говориться в повідомленні відомства, АМКУ дозволив кіпрській компанії Renvior Trading Limited, зареєстрованої в Нікосії. придбати більше 50%, а також компанії Епіцентр К по 24,7% 10 агропідприємств, що належать одному з найбільших в світі сировинних трейдерів компанії Glencore International AG (Швейцарія). Кінцеві бенефіціари кіпрської компанії поки не відомі.

Так, АМКУ дозволив компанії Renvior Trading придбати більше 50% частки в статутному капіталі ТОВ Чернівчанка-агро (Вінницька область), ТОВ Бужанський (Черкаська область), ПП Віта-Колос (Черкаська область), ТОВ Інтерагроінвест (Київська область), ТОВ Кряж і К (Вінницька область), ТОВ Лучанське-2 (Київська область), ТОВ Мрія (Вінницька область), ТОВ Поділ (Черкаська область), ТОВ Світанок (Київська область) і ТОВ Федюківка Агро, які належать компанії Гленкор Грейн Україна. Епіцентр К отримала дозвіл на придбання часток по 24,7% цих же підприємств.

Це не перше придбання компанії Олександра і Галини Герег в агробізнесі. Рівно рік тому стало відомо, що Епіцентр отримав 80% голосів в керуючому органі Вінницькій агропромислової групи. Також про свій намір розвивати в партнерстві з Епіцентр К нові проекти в травні цього року говорив власник групи UDP Василь Хмельницький.

Довідка. Національна мережа будівельно-господарських гіпермаркетів Епіцентр К – лідер роздрібної торгівлі DIY-ринку в Україні. Компанія почала свою діяльність з відкриття 6 грудня 2003 року в місті Києві першого гіпермаркету, зараз компанія налічує 43 гіпермаркет загальною площею близько 1 млн кв. м.

Читайте також –

https://rau.ua/persona/epicentre-edinym-gerega/


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку