Огляд новин ресторанів і кафе: закриття Дежавю і Лакі Лучано, відкриття Comics Cafe, Антрекот, Restaurants в Lavina Mall та інших

Огляд новин ресторанів і кафе: закриття Дежавю і Лакі Лучано, відкриття Comics Cafe, Антрекот, Restaurants в Lavina Mall та інших

16.08.2017 08:30
  661
Микола Маранчак

Які кафе і ресторани відкрилися за останній тиждень і що відкриється в найближчі дні.

Restaurants

Мережа Restaurants відкриває в ТРЦ Lavina Mall три ресторани – ЧАЧАСАЛА, Європаб Шатун і Galaxy Bar. Першим з них, 11 серпня, розпочав свою роботу ресторан сімейної кухні ЧАЧАСАЛО. Як пише NAI Ukraine, в меню представлені страви української та грузинської кухні. “Ми ретельно обирали назву для нового закладу — проводили опитування в соціальних мережах, спілкувалися з майбутніми відвідувачами. Крім того, відомий грузинський блогер Мерабі у своєму блозі запустив акцію “Назви ресторан у ТРЦ Lavina” серед підписників в Грузії та Україні. Після довгих дебатів абсолютна більшість людей проголосувала за назву, запропоновану українцем — “ЧАЧАСАЛА”, – розповів директор мережі Restaurants Родіон Тітов.

Відкриття ресторану Європаб Шатун планується на 20-25 серпня. Це буде єдиний заклад в Lavina Mall з професійною сценою, а також світловим та звуковим обладнанням. У меню представлені страви паназіатської кухні. Крім того, в Європаб Шатун розмістять великі екрани, на яких будуть демонструватися футбольні матчі, бокс та інші спортивні змагання.

Третій заклад мережі, Galaxy Bar, відкриється в парку розваг Галактика і розміститься на двох поверхах. На одному з них будуть банкетні кімнати — відвідувачі зможуть замовити окремий зал для дитячих свят. У закладі будуть подаватися страви італійської, української та європейської кухонь.

Comics Cafe

У Києві на Осокорках з’явилося кафе для любителів коміксів. Як повідомляє Trademaster, відкриття відбулося 5 серпня. У заклади власна пекарня та кондитерська. В меню — курячий бульйон, три види крем-супи, салати, сендвічі, млинці, вівсяна каша і інше. Газовану воду в Comics Cafe принципово не продають. Замість неї — сезонні лимонади та узвар. Також в Comics Cafe випікають печиво у вигляді фігурок супергероїв і продають комікси.

Співзасновник закладу Дмитро Петрусенко раніше ресторанним бізнесом не займався. Ідея з кафе прийшла випадково, коли побачив на OLX оголошення про продаж готового бізнесу. “Відправив другу. Через три тижні ми купили кафе. Це був сімейне заклад для матусь з дітьми. Ми змінили концепцію, але мамам комікси сподобалися, клієнти залишилися з нами”, — розповів Дмитро.

Антрекот

У львівському ТРЦ Victoria Gardens анонсували відкриття grill&lounge закладу Антрекот. З анонсу на Facebook випливає, що в ресторані буде рекордно довга барна стійка, на якій поміститься близько 1440 келихів пива.

Pizza Celentano Slice&Coffee

10 серпня у львівському ТРЦ King Cross Leopolis відкрився міський ресторан формату “to go” Pizza Celentano Slice&Coffee. Це перший об’єкт мережі, що працює в подібному форматі. У ресторані пропонують тонку піцу цілком і шматочками, паніні з італійськими начинками і свіжі салати. Крім іншого, ресторан оформлений в еклектичному емоційному дизайні, і при бажанні можна придбати сувеніри з символікою закладу. Більш детально дізнатися як виглядає заклад, можна в огляді RAU.

Лаккі Лучано

Бургер-паби Лаккі Лучано, які розвивала ресторанна мережа TARANTINO family, закриють з-за поганих фінансових показників. Приміщення цих ресторанів віддадуть під інші ресторани TARANTINO family. За таким принципом на вулиці Драгоманова замість старого ресторану вже відкрили заклад «Хачапурі і вино». Про це повідомляє Retailers.ua. «Потрібно було або знижувати витрати на електрику, зарплату працівникам, обслуговування кухні, але тоді ми б зіпсували продукт і сервіс. Чи потрібно було піднімати ціни на їжу, але до преміального ресторану Лаккі Лучано не дотягує», — говорить керівник програми лояльності TARANTINO family Володимир Трипільський. Нагадаємо, що бургер-паби Лаккі Лучано в Україні почали роботу в 2014 році.

Дежавю

13 серпня закрився легендарний салон-ресторан Дежавю. Як повідомив у відео-зверненні на своїй сторінці в Facebook Андрій Задорожний, заклад закривається в результат конфлікту з партнерами, побажали модернізувати ресторан, в той час як власник хотів зберегти його в первісному вигляді: “У діях партнерів є здоровий глузд, я їх розумію економічно, але душа звичайно не приймає такого рішення. Мені шкода цей проект, він пропрацював у цьому місці 18 років і жодного разу за цей час не закривалася його сцена, кухня чи бар. У ньому є люди, які пропрацювали всі 18 років з дня відкриття. Разом з Дежавю йде ціла епоха і я від усієї душі вдячний всім, хто мав відношення до цього закладу”.

Також ресторатор заявив, що буде шукати нове місце для Дежавю. Де він може з’явитися, рішення поки не прийнято.

Читайте також наш попередній огляд –

Огляд нових ресторанів і кафе: зміни в Lavina Mall, нові IL Molino, Star Burger, Mur Mur та інші


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку