Ближче до центру: мережа BILLA йде із Запоріжжя

Ближче до центру: мережа BILLA йде із Запоріжжя

16.06.2017 06:52
  532
Іван Зайцев

Єдиний в обласному центрі супермаркет BILLA припиняє роботу з 1 серпня.
Про це пише портал nv.ua з посиланням на інформагентство Українські новини. Як наголошується в повідомленні, 31 липня буде останнім днем ​​роботи супермаркету, розташованого на вулиці Яценка, 2. Про причини закриття магазину український підрозділ австрійської REWE Group, якій належить мережа супермаркетів BILLA, не каже.

Відзначимо, що це вже не перший випадок, коли BILLA згортає свою активність в великих українських містах. Рівно рік тому з’явилися чутки, що рітейлер готується покинути ринок Харкова. Тоді керівництво мережі ніяк не коментувало ці відомості. Уже в грудні було офіційно оголошено, що австрійський концерн продав два своїх об’єкта локальним гравцям.
Рішення слідом за харківським покинути і запорізький ринок служить непрямим підтвердженням того, що REWE кардинально переглянула свою стратегію розвитку в Україні. Судячи з цих дій, компанія буде концентруватися на роботі в найбільш платоспроможних містах, таких як Київ і Дніпро, а в менш благополучних регіонах поступово згорне свою активність. Швидше за все, пояснюється це не найкращими фінансовими результатами українського підрозділу групи, а також посиленням конкуренції з боку вітчизняних FMCG-рітейлерів. Так, за минулий рік лідер українського ринку food-ритейлу АТБ-Маркет відкрив 111 магазинів, а Fozzy Group – 59. Причому основну увагу гіганти приділили розвитку як раз у регіонах, а не в столиці і інших містах-мільйонниках.

Конкурувати з ними і вкладати порівнянні суми у відкриття нових і реконцепцію старих магазинів в BILLA Україна, очевидно, не захотіли, і вирішили за краще добровільно піти з не ключових для компанії регіонів. Можливо, що слідом за новиною про закриття запорізького супермаркету з’являться повідомлення і про продаж інших об’єктів. У той же час, продаючи свої активи, REWE не поспішає: як показав приклад з Харковом, від перших чуток про закриття до офіційного закриття угоди може пройти близько півроку.

Довідка. Мережа BILLA Україна складається з 34 супермаркетів BILLA в таких містах, як Київ, Бориспіль, Дніпро, Одеса, Запоріжжя, Кам’янське, Суми, Нікополь, Краматорськ, Житомир, Кременчук та Херсон.

Читайте також –

Найбільші FMCG-мережі України по товарообігу в 2016 році


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Вже в цьому році в західному регіоні України відкриються три нових ТРЦ та розпочнеться будівництво ще трьох ТРЦ

Вже в цьому році в західному регіоні України відкриються три нових ТРЦ та розпочнеться будівництво ще трьох ТРЦ

На різних стадіях реалізації на заході країни знаходяться одразу шість проєктів нових торгово-розважальних центрів...
time icon  
  112
Усі новини ринку