Billa продала магазини в Харкові

Billa продала магазини в Харкові

20.12.2016 12:04
  475
Ukrainian Retail Association

Мережа Billa пішла з Харкова, продавши свої магазини двом створеним в 2016 році компаніям.

Як пише delo.ua, Антимонопольний комітет України дозволив зареєстрованим у Харкові компаніям Торговий дім Благовіщенський і Торговий дім Павлопольский придбати майнові комплекси продуктового рітейлера Білла-Україна.

За даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, обидві компанії були створені в 2016 році зі статутним капіталом 500 000 грн і мають одного співзасновника – Вадима Бабака. Він володіє частками в 95% статутного капіталу зазначених компаній.

За інформацією на сайті компанії Білла-Україна, на 19 грудня 2016 року вона володіла двома супермаркетами в Харкові.

Нагадаємо, в червні поточного року RAU писав, що операція з продажу харківських супермаркетів BILLA близька до завершення. При цьому в торговій мережі інформацію не підтверджували, але й не спростовували.

Причинами відходу рітейлера з австрійськими корінням з Харкова (а в перспективі – і з інших регіонів) можуть бути незадовільні фінансові показники української “доньки” REWE Group. Гравці ринку вказують, що падіння платоспроможного попиту призвело до переорієнтації споживачів на більш дешеві товари, в той час як Billa працює в сегментах “середній” і “середній плюс”. Для залучення споживачів багато мереж активно використовують маркетингові та знижкові акції, але у цьому напрямку мережа проводить досить консервативну політику.

Довідка. Компанія Білла-Україна створена в 1998 році австрійською Billa — дочірнім підприємством німецького концерну REWE Group, який був заснований в 1927 році в Кельні. В Україні перший супермаркет компанії був відкритий у лютому 2000 року в Києві.

Станом на 19 грудня мережа супермаркетів Billa в Україні об’єднувала 36 супермаркетів у Києві, Борисполі та Вишгороді (Київська обл.), Дніпрі, Кам’янському та Нікополі (Дніпропетровська обл.), Запоріжжі, Харкові, Кременчуці (Полтавська обл.), Краматорську (Донецька обл.), Житомирі, Одесі, Херсоні.

Джерело: delo.ua


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Вже в цьому році в західному регіоні України відкриються три нових ТРЦ та розпочнеться будівництво ще трьох ТРЦ

Вже в цьому році в західному регіоні України відкриються три нових ТРЦ та розпочнеться будівництво ще трьох ТРЦ

На різних стадіях реалізації на заході країни знаходяться одразу шість проєктів нових торгово-розважальних центрів...
time icon  
  10
Усі новини ринку