Банк Південний планує продати київський ТРЦ Sky Mall

Банк Південний планує продати київський ТРЦ Sky Mall

03.07.2017 03:06
  350
rau

Одеський банк Південний має намір продати столичний торгово-розважальний центр Sky Mall.

Як повідомляє Новое Время з посиланням на Українські новини, про це в інтерв’ю газеті Бізнес повідомила голова правління банку Алла Ванецьянц. “Всі застави, які переходять після звернення стягнення у власність банку, в подальшому реалізуються. І Sky Mall не буде винятком. Плануємо його продати”, – сказала вона.

Керівник Південного розповіла, що банк виділив кредит ТРЦ в 2013 році. За її словами, протягом року у банку не було претензій до обслуговування кредиту, поки не загострився конфлікт між власниками ТРЦ.

“Після спроби оскаржити договір застави в суді у банку не залишалося іншого виходу, крім як почати процес звернення стягнення, що і було зроблено”, – зазначила банкір.

Нагадаємо, що у вересні 2014 року 100% корпоративних прав на об’єкт було передано голландській Financing & Invest Solutions BV, а право власності на ТРЦ було оформлено банком Південний через непогашену заборгованість в розмірі $32 млн.

Конфлікт між Андрієм Адамовським і естонцем Хіларом Тедером триває з 2010 року. Stockman Адамовського виділила на добудову торгового центру $40 млн. Натомість вона отримала від Arricano 50% + 1 акцію в кіпрському офшорі Assofit Holdings Limited, який володів ТРЦ через компанію Призма Бета. Але згодом Адамовський відмовився продавати назад свій пакет акцій Arricano, хоча така опція в договорі про купівлю-продаж була передбачена.

Високий суд правосуддя підтвердив рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду, що дозволяє Arricano викупити частку в проекті ТРК Sky Mall. У травні 2016 року Лондонський міжнародний арбітражний суд своїм остаточним рішенням повернув київський ТРК Sky Mall компанії Arricano Real Estate Plc.

Згідно з вердиктом, всі акції компанії Assofit Holdings Limited повинні були до 5 червня безкоштовно перейти від Stockman Interhold S. A. Андрія Адамовського у власність Arricano Real Estate Plc Хілара Тедера. Втім, рішення Лондонського арбітражу не було виконано досі.

Джерело: Новое время

Читайте також – 

Будівництво третьої черги ТРЦ Sky Mall відновиться восени


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку