Аналітика Price.ua – що українці купували в інтернет-магазинах в I кварталі 2017 року

Аналітика Price.ua – що українці купували в інтернет-магазинах в I кварталі 2017 року

12.04.2017 11:04
  203
rau

Найпопулярнішими категоріями в першому кварталі стали мобільні телефони і смартфони, автомобільні шини, телевізори, а також планшети та ноутбуки.

За даними дослідження платформи Price.ua, список покупок українських користувачів через Всесвітню Павутину з великим відривом очолили смартфони і мобільні телефони. Цю категорію товару в інтернет-магазинах купували більше 27% користувачів UAnet. На другому місці, поступившись за кількістю запитів в п’ять з гаком разів – автомобільні шини (5,2% покупок). Далі за рівнем інтересу українських споживачів – телевізори (майже 4%), планшети та ноутбуки (по 2%).

Аналітики Price.ua відзначають, що цікавим трендом цього року стало зростання покупок автомобільних запчастин і шин через інтернет.

Так, порівняно з IV кварталом 2016 року, попит на товари в цій категорії зріс на 25%. Експерти пов’язують таку тенденцію з тим, що онлайн-рітейлери почали пропонувати автотовари за індексом деталей або безпосередньо моделі авто. Такі нововведення помітно спростили вибір і здійснення покупки водіям і позбавило від необхідності попередньо їздити в магазин або сервіс.

У сегменті смартфонів і ноутбуків, традиційно, найбільший інтерес у покупців викликає техніка Apple. У п’ятірці популярних пристроїв виявилися Apple iPhone 5S і iPhone 6 на 16 ГБ, а також iPhone 7 з 32 ГБ пам’яті.

Найпопулярніші ноутбуки – Apple MacBook Pro з останньої лінійки. А ось у категорії планшетів лідерство перехоплюють корейці — «таблетки» Samsung Galaxy Tab з діагоналлю екрана 10 дюймів.

Сезонний тренд – весняне зростання популярності категорії «Культиватори, мотокультиватори, мотоблоки». Сучасні дачники та городники поспішають підготувати ґрунт і вибирають підходящу для цього техніку в інтернет-магазинах.

Крім того, на думку фахівців Price.ua у 2017 році ще більш помітною стане мобілізація e-commerce в Україні. Крім самих покупок, портативні помічники будуть використовуватися для активного моніторингу знижок і спеціальних пропозицій від магазинів. Подібна функціональність все частіше з’являється в додатках популярних торгових мереж, що працюють на операційних системах Android і iOS.

Довідка. Price.ua — всеукраїнський інформаційний інтернет-каталог товарів і послуг. У каталозі представлена найповніша база цін на будь-які товари, Крім технічних описів кожної моделі, можна дізнатися думку людей, які вже зробили вибір, а також залишити свій незалежний коментар в розділі «Відгуки».

Читайте также –

Найпопулярніші сайти UAnet за березень: Prom.ua випередив Rozetka.ua


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку