Alibaba судиться з українцем за право на торговельну марку

Alibaba судиться з українцем за право на торговельну марку

14.02.2017 08:00
  431
Ukrainian Retail Association

Громадянин України зареєстрував ТМ ALIEXPRESS, яка збігається з торговою маркою найбільшого світового онлайн-рітейлера Alibaba.

Компанія Алібаба Груп Холдинг Лімітед подала позов до українця Костянтина Величко, заперечуючи право на торговельну марку ALIEXPRESS. Як пише ЛІГА.net з посиланням на портал Перша Інстанція, ухвалу про відкриття справи та її призначення до судового розгляду виніс Солом’янський суд Києва 10 січня 2017 р.

Повідомляється, що китайці в рамках захисту інтелектуальної власності вимагають позбавити уродженця Маріуполя права використовувати ТМ ALIEXPRESS. Заявником виступає компанія Алібаба Груп Холдінг Лімітед (Alibaba Group – китайська публічна компанія, що працює в сфері інтернет-комерції).

Як виявилося, у грудні 2013 р. Держслужба інтелектуальної власності видала Костянтину Величко свідоцтво на однойменну торгову марку, відому у світі як один з найбільших онлайн-молів.

У судовому розгляді китайська компанія має намір домогтися визнання торгової марки ALIEXPRESS добре відомою, анулювати свідоцтво України № 180315 на відповідний знак для товарів і послуг та зобов’язання внести відповідні зміни у держреєстр України з подальшою публікацією в офіційному бюлетені Промислова власність. Розгляд справи призначено на 18 квітня 2017 р.

ДжерелоЛІГА.net

Читайте також – 

AliExpress запроваджує більш жорсткі умови доставки в Україну


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Блиск поп-культури у кристалах Swarovski: як перша креативна директорка компанії змінює стратегію бренду

Блиск поп-культури у кристалах Swarovski: як перша креативна директорка компанії змінює стратегію бренду

Перша в історії креативна директорка компанії Swarovski Джованна Енгельберт працює над тим, щоб бренд став привабливим для...
time icon  
  32
Усі новини ринку