GfK: у квітні споживчі настрої українців дещо погіршилися

GfK: у квітні споживчі настрої українців дещо погіршилися

23.05.2017 12:11
  208
rau

Після незначного падіння в березні, коли індекс споживчих настроїв погіршився на 0,7 п., у квітні споживчі настрої знову дещо знизилися – на 0,6 п. і встановилися на позначці 54,9.

Read in English

Як повідомляється в щомісячному дослідженні компанії GfK Ukraine, найсуттєвіших змін зазнали індекси доцільності великих покупок та очікуваного розвитку економіки країни.

За інформацією GfK Ukraine, індекс поточного становища зменшився на 3,1 п. і становить 50,2. Тим часом індекс поточного особистого матеріального становища склав 43, що на 1 п. вище, ніж у березні. А от індекс доцільності великих покупок зменшився на 7,1 п. та встановився на позначці 57,4.

Індекс економічних очікувань збільшився на 1 п., склавши у квітні 57,9. Серед складових цього індексу найбільше змінився індекс очікуваного розвитку економіки країни впродовж найближчих п’яти років – збільшившись на 7,9 п. порівняно з минулим місяцем і дорівнює 71,6.

Очікування щодо ситуації з безробіттям лишилися практично незмінними: показник індексу очікуваної динаміки безробіття склав 142,4, що нижче показника минулого місяця на 0,2 п.

Індекс інфляційних очікувань склав 183,9, що на 1,6 п. вище, ніж у березні. Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих трьох місяців дещо покращилися: індекс девальваційних очікувань зменшився на 3,5 п. ─ до значення 140,1.

Аналітики GfK Ukraine зазначають, що покращення настроїв щодо економічного розвитку країни, найімовірніше, є реакцією на ухвалення безвізового режиму для України з ЄС. А зменшення індексу доцільності робити великі покупки відбулося у групі споживачів з низьким доходом. Однак загалом індекс споживчих настроїв не зазнав значних змін.

Читайте також – 

Аналітика Price.ua – що українці купували в інтернет-магазинах в I кварталі 2017 року


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку