У лютому споживчі настрої українців покращилися – GfK

У лютому споживчі настрої українців покращилися – GfK

17.03.2017 09:00
  173
rau

Після січневого падіння, коли індекс споживчих настроїв погіршився на 3,4 п, у лютому споживчі настрої знову покращилися на 2,5 п. і встановилися на позначці 56,2.

Read in English

Як повідомляється в щомісячному дослідженні компанії GfK Ukraine, найсуттєвіших змін зазнали індекси очікуваної динаміки безробіття та девальвації.

За інформацією GfK Ukraine, індекс поточного становища збільшився на 3,1 п. до рівня 51,1. Тим часом індекс поточного особистого матеріального становища склав 42,6, що на 2,4 п. вище, ніж у січні. Індекс доцільності великих покупок зріс на 3,7 п. та встановився на позначці 59,5.

Індекс економічних очікувань збільшився на 2,1 п., склавши у лютому 59,6. Серед складових цього індексу найбільше підвищився індекс очікуваних змін особистого матеріального становища – на 4,4 п. порівняно з минулим місяцем та дорівнює 59,7.

Однак очікування щодо ситуації з безробіттям погіршилися: індекс очікуваної динаміки безробіття склав 152,9, що вище від показника минулого місяця на 11,1 п.

Водночас індекс інфляційних очікувань склав 185,9, що на 3,7 п. нижче, ніж у січні. Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих трьох місяців покращилися на 9,4 п. – до 154,3.

Аналітики GfK Ukraine зазначають, що поліпшення девальваційних очікувань є наслідком стабілізації на валютному ринку. Загалом індекс споживчих настроїв зріс невеликою мірою.

Читайте також – 

Аналітика Nielsen: спад продажів FMCG секторі України сповільнився


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Вже в цьому році в західному регіоні України відкриються три нових ТРЦ та розпочнеться будівництво ще трьох ТРЦ

Вже в цьому році в західному регіоні України відкриються три нових ТРЦ та розпочнеться будівництво ще трьох ТРЦ

На різних стадіях реалізації на заході країни знаходяться одразу шість проєктів нових торгово-розважальних центрів...
time icon  
  110
Усі новини ринку