Чотири красунчики: як виглядають українські заклади, що ввійшли до шортлісту премії Restaurant & Bar Design (фотоогляд)

Чотири красунчики: як виглядають українські заклади, що ввійшли до шортлісту премії Restaurant & Bar Design (фотоогляд)

22.08.2022 08:30
  2043
Микола Маранчак

На нагороду престижної міжнародної премії претендують кав’ярня Fresh Black з Києва, одеське бістро грецької кухні Nikos, ресторан Terra у Винниках та заклад Deep Bar у Дніпрі. Розповідаємо, чим унікальні заклади.

The Restaurant & Bar Design Awards – щорічна нагорода, присвячена визнанню дизайна та архітектури закладів харчування на світовому рівні. Як пише The Village Україна, незалежна міжнародна премія була заснована у 2008 році. Цьогоріч фіналістів мають назвати 5 вересня, а нагородження пройде у Лондоні 19 і 20 жовтня. Нагорода вручається як дизайнеру-переможцю, так і власнику ресторану чи бару. До складу впливового журі входять 40 провідних діячів, які працюють у різних галузях, включаючи дизайн, архітектуру, готельний бізнес та стиль життя. Хто саме стане переможцем – усе ще невідомо, але те, що чотири українські заклади потрапили в своїх категоріях до шорт-листів ресторанного “Оскара”, саме собою вже подія. RAU знайомить із кожним закладом окремо.

Fresh Black

Fresh Black – це кав’ярня у гастропросторі “Рейтарська Circle”, дизайн якої розробляло Loft Buro. За словами архітектора Олега Волосовського, «основною й найнесподіванішою домінантою простору став басейн». Його «повернули до життя», перетворивши у «театр обсмаження кави». Для цього плиту над басейном розкрили: вийшов простір із двома видами посадки, складом готової продукції й дворівневою стійкою для ростера, що обсмажує кавові зерна. Засновники закладу – Віктор Шраменко і Ксенія Полтавець.

Адреса: м. Київ, вул. Рейтарська 15

Дизайн: Loft Buro

Nikos

Ресторан грецької кухні Nikos працює в Одесі з літа минулого року. Над дизайном Nikos Greek Bistro в одній зі старовинних будівель Одеси працював Денис Беленко (Monica, Adelle, Milk Bar). За словами співвласника закладу й ресторатора Михайла Серебріна, дизайн розробляли протягом двох років. Для цього привезли «десятки тонн мармуру, старого дерева й загартованого скла». Окрім грецьких страв, в ресторані можна скуштувати різноманітні морепродукти.

Адреса: м. Одеса, вул. Грецька, 32

Дизайн: Belenko Design

Terra

Ресторан Terra розташований у Винниках Львівської області та є частиною комплексу Emili Resort. У закладі створили круглі колони, покриті цеглою кольору пляшкового скла, а також скляні плитки, орнамент на яких повторює «унікальні флористичні візерунки місцевих трав». «Побувати в ресторані «Терра» – це як в тур західною Україною», – кажуть у YOD Group. Заклад ззмагається за звання найкращого європейського ресторану.

Адреса: м. Винники Львівської області, вул. Хмельницького, 9Б

Дизайн: YOD Group

Deep Bar

Deep Bar – це двоповерховий заклад із флористичним магазином. Основний матеріал у інтер’єрі – дуб, а емоційним акцентом закладу називають інсталяцію із дерев’яних прорізів, що імітує обличчя людини. В основі меню середземноморська кухня: холодні та гарячі закуски, салати, основні страви, ролі, десерти та страви на компанію. У ресторані впроваджують нову тенденцію ділитися (sharing) стравами. Тобто ресторан ставити кілька тарілок із закусками на середину столу, щоб у кожного була можливість спробувати всі страви.

Адреса: м. Дніпро, вул. Барикадна, 2-4

Дизайн: YOD Group

Читайте також

Топ-10 найкращих ресторанів світу за версією The World’s 50 Best Restaurants 2022


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку